Sprache:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Nieuwe RIETCURSUS

Donnerstag 12 September 2019 | 18:30 - 20:30

Uit de praktijk blijkt dat in een doosje van 10 rieten er meestal slechts 5 bespeeld worden. Dit is uiteraard zonde. De rietcursus is bedoeld om klarinet-, en saxofoonleerlingen, docenten en gevorderde musici met de eigenschappen van het riet kennis te laten maken en de rieten te bewerken en te snijden. Zo valt er meer voordeel uit een doosje te halen, voorkomt u ergernis en kan een hoop (verenigings-)geld worden bespaard.

De duur van deze populaire cursus bedraagt circa 2 uur. Het eerste deel komt voornamelijk de theorie aan bod. Hoe herken ik een goed riet? Waar moet ik op letten bij het krabben, knippen, vijlen, enz... Daarna is er een pauze met koffie. En in deel 2 gaan we in praktijk de rieten bewerken om ze daarna te testen. Breng uw instrument dus mee.

Deelname: 30,- Euro. Deze cursus, waarin men leert hoe men een riet moet bewerken zodat ze beter te bespelen zijn, wordt gegeven door Marcel Geraeds. Marcel maakt zijn eigen rieten, is afgestudeerd klarinettist en sinds 1997 freelance klarinettist bij de diverse Nederlandse symfonie-orkesten.

http://www.marcelgeraeds.nl/