Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Niall O'Riordan

Door critici omschreven als 'dazzling', 'tonaal verrukkelijk en technisch onberispelijk' (British Flute Society) geniet de Ierse fluitist Niall O'Riordan van een internationale carrière als solist en docent. In 2014 ontving hij de “Rising Star”prijs van Sir James Galway op het Galway Flute Festival, Weggis, Zwitserland en ontving hij een 14k gouden kopstuk van Nagahara Flutes Boston.

Als solist was Niall te zien op het Galway Flute Festival Switzerland (2015), Canadian Flute Convention (2013 & 2015), Budapest Flute Academy (2016), de British Flute Society Convention (2014), het San Francisco International Flute Festival (2014), Adams Flute Festival, Nederland (2015 - 2019). Hij treedt regelmatig over de hele wereld op met pianiste Anne Marshall. In 2015 toerde het duo door Zuid-Afrika met optredens in Northwards House, Johannesburg en gaven ze masterclasses aan de Universiteit van Pretoria en de Universiteit van Kaapstad.

Niall is een ervaren en gepassioneerde leraar en heeft een geavanceerde kwalificatie in fluitpedagogiek van de Universiteit van Lund, Zweden, waar hij later gastdocent was. Hij gaf masterclasses aan de Kraków Academy of Music, Polen (2017), University College, Cork, en de Cork School of Music, assisteerde bij de Oxford Flute Summer School (2006-2010), Leeds College of Music, York University en gaf workshops op William Bennett's Summer School (2011).

Niall is een gecertificeerde Feldenkrais Methode-beoefenaar en gebruikt de methode om muzikanten te helpen hun potentieel te bereiken door te leren over hun functioneren en hoe ze efficiënt kunnen handelen. Hij heeft sinds 2012 Feldenkrais-lessen gegeven op het Galway Flute Festival en heeft twee succesvolle Feldenkrais audio-leerprogramma's voor fluitisten gepubliceerd. Hij wordt internationaal erkend vanwege zijn volledig holistische benadering van fluitspel en -onderwijs, waarbij hij zijn inspiratie haalt uit psychologie, neuro-linguïstisch programmeren (NLP), yoga, metafysica en visualisatie. Hij heeft workshops gegeven op de laatste vier British Flute Society Conventions over zijn baanbrekende stijl en dit werk kan worden ondersteund en gevolgd op www.patreon.com/FluteOnline

Niall ontving zijn MA en BMus van de Cork School of Music, Ierland, waar hij opeenvolgende beurzen ontving om te studeren bij Evelyn Grant en Sabine Ducrot. Sinds 2011 wordt Niall begeleid door Sir James Galway in Zwitserland en Londen. Hij schrijft regelmatig voor PAN magazine, de Journal of the British Flute Society.