Flute Centre

Natalia Jarząbek

Natalia Jarząbek startte op 12-jarige leeftijd met fluitspelen in de klas van Wiesław Suruło en Marta Murzyn (L. Różycki Primary Music School in Myślenice). Daarna studeerde ze aan de Academy of Music in Kraków in de fluitklas van Barbara Świątek-Żelazna. Daarnaast studeerde ze ook als Erasmus-studente aan de Hochschule für Musik Franz Liszt in Weimar in de fluitklas van Wally Hase.

Haar muzikaal talent en artistieke persoonlijkheid werden opgemerkt tijdens nationale en internationale competities zoals het fluitconcours van de British Flute Society Competition, Benelux Fluitconcours, Michał Spisak International Music Competition, Stockholm International Music Competition. Natalia nam deel aan diverse masterclasses en werkte samen met wereldvermaarde musici en dirigenten zoals William Bennett, Denis Bouriakov, James Galway en Steven Isserlis. Als erkenning voor haar artistieke prestaties ontving ze meerdere beurzen van onder meer het Poolse ministerie van Cultuur en Erfgoed (Młoda Polska 2015), het Poolse ministerie van Wetenschap en Hoger onderwijs en de stad Krakau.
In 2015 werkte Natalia als solo-fluitiste mee aan een cd-project van de Poolse jazz-musicus en Grammy Award winnaar Włodek Pawlik. Ook speelt ze regelmatig bij verschillende orkesten zoals Sinfonietta Cracovia,  Kalisz Philharmony, Orchestra Concertino, Philharmonisches Kammerorchester Wernigerode. Met deze orkesten trad ze ook als soliste op. Sinds 2010 wordt ze gesteund door de Pro Musica Bona Foundation. Hierdoor krijgt ze de gelegenheid om enerzijds op te treden als soliste en als orkestmusicus en anderzijds mee te werken aan diverse cd-projecten. Als soliste gaf ze concerten in Frankrijk, Duitsland, België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Slovenië, Zweden, Oekraïne, Slovakije en verscheidene Poolse concertzalen.