Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Musiceren zonder pijn!

Woensdag 2 oktober 2019 | 19:00 - 21:00

We maken het allemaal mee. Tijdens of na het musiceren ervaren we plots pijn. En we weten heel goed wat de oorzaak is. Teveel dezelfde houding of een verkeerde houding, bewuste of onbewuste spanning op bepaalde lichaamsdelen. In de workshop 'Musiceren zonder pijn' worden de oorzaken aangepakt en onder de deskundige leiding van kinesitherapeut en osteopaat DO. Philip Kums zoeken we naar een oplossing. Praktische oefeningen dus die uw leven zullen verbeteren!

 HOUTBLAZERS

  • Saxofonisten dragen hun sax dikwijls verkeerd. Met dit relatief zware instrument moet je opletten voor je nek- en halsspieren. Comfort en vrijheid zijn sleutelwoorden voor onze saxofonisten. Welke spieren kun je ontlasten en hoe kun je nekpijn vermijden?
  • Klarinettisten krijgen erg veel gewicht op hun handen en voorarmen. Vele kwaaltjes ontstaan door de overbelasting van deze pezen en spieren. Door welke kleine en simpele oefeningen bouw je sterkte op en pak je de oorzaak aan van je gekwelde duimen, pijnlijke handpalm, enz.
  • Fluitisten onder ons kennen het probleem van overbelasting van de rechterarm. Ook hier gerichte oefeningen die uw speelcomfort verbeteren.

KOPERBLAZERS

  • Hoornisten hebben te maken met een zwaar instrument dat begint door te wegen na een aantal jaren. Voor de overbelasting van de gevoelige armspieren krijgt u dagelijkse oefeningen waardoor u uw lichaam kan ontlasten.
  • En ook trombonisten en klein-koper-blazers hebben te maken met het gewicht van hun instrument dat nefast is voor spiergroepen en pezen. Met gerichte oefeningen pakken we de problemen aan.
  • De bassisten hebben de zwaarste instrumenten en moeten al bij het transport voorzichtig zijn. Het in- en uitladen uit de wagen bv, of het optillen van de bas. Pak het slim aan en u geniet nog vele jaren van het bespelen van de bastuba.  

SLAGWERKERS

  • De drummers onder ons hebben zeker al te maken gehad met rugklachten, polsblessures, blaren op de handen of spierpijn in de armen. Hoe kun je beter en gezonder op die drumkruk gaan zitten zonder dat het je spel beïnvloedt? Hoe kun je die roffels instuderen zonder dat de pijn domineert?

Dit en nog veel meer wordt uitgewerkt in deze workshop onder leiding van Philip Kums en een aantal medewerkers van Adams. 

Philip Kums is in 1995 afgestudeerd als kinesitherapeut. Hij is dan bij diverse collega’s werkzaam geweest en heeft gelijktijdig nog diverse opleidingen gevolgd zoals, manuele therapie (afgestudeerd in 1998) en myofasciale therapie (afgestudeerd in 2000). In 2005 startte hij met de opleiding osteopathie en in 2013 behaalde hij het diploma hierin. Nu heeft Philip zijn eigen paramedische groepspraktijk Praktizon te Zonhoven, waar hij samenwerkt met nog 2 andere kinesitherapeuten, een personal coach en een psycholoog.

Tijdens deze workshop gaan we eerst gezamenlijk overlopen welke oefeningen we het best kunnen doen om ons ideaal voor te bereiden en zo al heel wat klachten te voorkomen. Daarna hebben we ook heel wat aandacht voor de juiste (zit-)houding, om ons instrument te bespelen. In deze workshop is er geen plaats voor schaamte of ongemak. Elke muzikant kan vrijuit spreken en wordt na de algemene informatie, persoonlijk begeleid. Ook aangepaste hulpmiddeltjes die in de winkel te verkrijgen zijn, zullen door een Adams medewerker getoond worden. 

Deelname 10 €
Inschrijven via [email protected]
Meebrengen: uw instrument.

Philip  Kums:
Kinesitherapie, afgestudeerd in 1995

Bijkomende opleidingen:

- Manuele Therapie / van 1995 tot 1998
- Myofasciale Therapie / van 1998 tot 2000
- Osteopathie / van  2005 tot 2013

Werkervaring

- Groepspraktijk /  van 1995 tot 2016
- Eigen privé praktijk (kinesitherapie en osteopathie)  te Zonhoven / van 2012 tot heden
- Tai Chi instructeur