Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Mette Laugs

Mette Laugs was jarenlang solo fagottiste bij Het Gelders Orkest en geeft momenteel les aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

METTE LAUGS


Mette Laugs is uitvoerend musicus en fagotpedagoge aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Mette Laugs studeerde fagot bij Johan Steinmann aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, en behaalde haar examen Uitvoerend Musicus in 1994. Nog voor haar afstuderen werd ze aangenomen als solofagottiste bij ‘Het Gelders Orkest’. Muziek betekent voor Mette samenspelen, communiceren en inspireren. Al sinds haar jeugdjaren geeft ze met de energie en passie die haar zo kenmerkt les.

“MET EEN GOEDE BASISTECHNIEK KAN JE BIJNA ALLES”

Sinds 2008 is ze als hoofdvakdocent fagot en docent kamermuziek verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ze per september 2013 benoemd werd als coördinator van de Master of Music opleiding. In deze functie hoopt ze een bijdrage te kunnen leveren aan het opleiden van musici die zich staande weten te houden in het huidige muziekklimaat, waarbij innovatie en ondernemingszin sleutelbegrippen zijn. Ook volgde ze de masteropleiding ‘Management en Innovatie in maatschappelijke instellingen’ aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (diploma 2015). waar ze werd opgeleid tot verandermanager.