Adams Muziekcentrale

Martin Grubinger is een waar fenomeen!

Op zaterdag 9 september 2017 spelen Martin Grubinger en ensemble hun nieuwe show The Century of Percussion in Ittervoort . Een unieke voorstelling waar ook u bij kunt zijn! De setting en entourage van slagwerkfabriek Adams vormen het decor waar de Oostenrijkse slagwerker en het Percussive Planet Ensemble hun show zullen geven.

De grote doorbraak van Martin Grubinger vond plaats op 17 november 2006. Die avond presenteerde hij zich aan het grote publiek in een uitverkochte Gouden Zaal in Wenen met een ware percussion-marathon. Midden tussen het publiek, omring door 200 slagwerkinstrumenten en het radio symfonieorkest van Wenen, speelde hij maar liefst 6 concerto’s, waarvan 3 premières. In totaal 4,5 uur muziek en meer dan 600.000 noten op één avond. Volledig uit zijn hoofd.  

Het was het begin van een ongekende carrière met bizarre wapenfeiten. In 2015 speelde Grubinger 79 concerten in 3 continenten, waaronder de finale van het Eurovisie Songfestival in Oostenrijk met 204 miljoen tv-kijkers. In juni dit jaar speelde hij 3 keer voor een stijf uitverkochte Elbphilharmonie in Hamburg op 2 dagen tijd. Hij heeft een eigen show op de Duitse tv, staat onder contract bij bedrijven als Red Bull en Audi en heeft een platencontract bij Deutsche Grammophon.  

Op de pipe-drum haalt Grubinger een snelheid van 40 slagen per seconde en produceert hij 140 decibel – vergelijkbaar met een straalvliegtuig - als hij op z’n hardst gaat. Tijdens zijn optredens meet men een hartslag van 195 en verliest hij tot wel tot 2 kg aan gewicht.  

Niet alleen zijn publiek, maar ook de pers is gek op Martin Grubinger. The New York Times noemde hem de master of the high-speed chase. De Washington Post noemde hem an amazing rhythm machine en Metro UK weet het zeker: Martin Grubinger is the greatest percussionist in the world”.

Op zaterdag 9 september kunt u erbij zijn. Tickets via www.adams.nl/tickets
Share with your friends!
 Direct to webshop


Video clips


Events


  • Trombone dag bij Adams, Tropic... 27 October 2018 - 10:00 - 17:00 In samenwerking met de internationaal bekende trombonist May Peters die onder andere les geeft aan het conservatorium in...

  • PEARL DWARSFLUIT FESTIVAL 10 November 2018 - 09:00 - 18:00 Zaterdag 10 november organiseren we een heus Pearl Dwarsfluit Festival. Niemand minder dan Daniela Koch zal master class...

  • Saxofoonavond o.l.v. Werner Ge... 22 November 2018 - 19:00 - 22:00 Donderdag 22 november bent u van harte welkom bij Adams Lummen voor een exclusieve saxofoonavond o.l.v. Werner Geboers....