Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Marieke Stordiau

Marieke Stordiau is fagottiste bij o.a. het Nederlands Blazers Ensemble.

Marieke Stordiau maakt als fagottist sinds de jaren ’90 deel uit van de vaste kern van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). In dit toonaangevende ensemble toont zij haar veelzijdigheid als musicus in oud en nieuw repertoire en van traditioneel tot eigentijds muziektheater. De zoektocht naar de roots van het samenspel en uitvoeringspraktijk leidt de musici met regelmaat naar projecten op klassieke instrumenten. Behalve fagot speelt Marieke ook Contraforte in het ensemble. Haar passie voor de contraforte inspireerde vele componisten en arrangeurs van het NBE. 

Vanaf 2007 maakt Marieke deel uit van het Hexagon Ensemble, dat bestaat uit vijf blazers en een pianist. Met dit ensemble ontwikkelt zij bijzondere voorstellingen: programma’s waarbij muziek en beeldende kunst verbonden worden, eigentijdse multimediale programma’s, en projecten waarbij opera’s de inspiratiebron zijn voor muziektheater. 

Naast de optredens met het NBE en het Hexagon Ensemble is Marieke betrokken bij diverse projecten en optredens, zoals in Ludwig, Metropole Orkest, diverse orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.