Adams Drumworld

Kiki Beemer

Toen ik ongeveer 10 jaar oud was kreeg ik mijn eerste drumstel en ging ik op les. Vanaf dat ik heel erg jong was zat ik achter een speelgoed setje te trommelen en drumlicks te spelen die mijn oom me geleerd had.
Op de middelbare school ben ik in mijn eerste bandje INFA gaan spelen. Hiermee heb ik vanaf jonge leeftijd al van de muziekwereld mogen proeven. Met deze band heb ik veel opgetreden op o.a. de Zwarte Cross en Paradiso en een aantal studiowerken uitgebracht. Helaas ging deze band in 2009 uit elkaar.

In 2010 ben ik begonnen aan de Rockacademie in Tilburg maar heb deze niet afgemaakt. In deze tijd speelde ik namelijk ook in mijn nog huidige band Cherry Darling. Ik heb gemerkt dat ik een best eigenwijze drummer ben die heel erg zijn eigen ding wil doen, wat niet paste bij de opleiding.
Met Cherry Darling heb ik twee studio albums en een EP uitgebracht. Daarnaast de finale van Nu Of Nooit behaald en veel optredens in zowel binnen en buitenland. Deze formatie bestaat nog steeds maar staat momenteel op stand-by.

In 2013 kreeg ik een 2e band erbij: Jick Munro & The Amazing Laserbeams. Met deze band heb ik de Nu Of Nooit editie van 2015 gewonnen waardoor we op Pinkpop 2015 mogen spelen! Daarnaast is er een EP op vinyl gedrukt.

Door de sabbatical dat Cherry Darling onderging startte ik in de zomer van 2015 bij Crazy Cult Roadshow. Een spierballen rockband in het straatje van Guns ‘n’ Roses, Velvet Revolver & Stone Temple Pilots om er maar een paar op te noemen.
Hiermee werd in no time een EP uitgebracht (tweede komt uit in juni/juli 2016), getekend bij Brutal Bookings, een finaleplek bij Nu Of Nooit bemachtigd en een selectie bij Popronde 2016.
Door de drukte van zowel CCR als Jick Munro heb ik de keuze moeten maken om Jick Munro te verlaten eind 2015.

Ik vind het als drummer heel belangrijk om bij jezelf te blijven en een eigen stijl te ontwikkelen. Ik heb heel veel respect voor drummers die eigen werk uitbrengen. Ik geloof dat een drumpartij verzinnen veel moeilijker is dan het spelen. Iets na doen vind ik niet interessant. Ik haal mijn inspiratie wel uit andere drummers maar probeer dan de feel, groove of fill te personaliseren naar mijn eigen stijl en persoonlijkheid.
Daarnaast ben ik er ontzettend voor om jezelf als drummer te blijven uitdagen. De bands waarin ik speel zijn ontzettend verschillend in genre, maar hier ligt voor mij de uitdaging. Ik probeer vaak verder te kijken dan een voor de hand liggende groove of schema. Echter, ik ben ook een less is more drummer. Dit kan elkaar vaak flink tegenspreken wat persoonlijke frustraties kan opleveren. Ik probeer geen virtuoos te zijn, maar een waardevolle toevoeging in het geheel.

SET UP:
“Adams 8000 studio maple walnut gloss”
22x16 bass drum - Evans E-mad
12x8 tom – Evans G2 coated
16x14 floor tom – Evans G2 coated
14x5.5 snare drum - Evans HD Dry Coated

CYMBALS:
14” Zildjian K Dark hihat
16” Zildjian Avedis Crash
18” Zildjian K Dark Cash
19” Zildjian Avedis Crash
20” Zildjian Avedis Ride

PERCUSSION:
LP 1207 Jam Block
Meinl THH1B-BK Hi-Hat Tambourine

STICKS:
Vic Firth 5a

BANDS:
Current bands:
“Crazy Cult Roadshow” www.crazycultroadshow.com
Past bands:
 “Jick Munro & The Amazing Laserbeams” 2012 - 2015
“Cherry Darling” 2008 – 2016
“INFA” 2004 - 2009

FACEBOOK:
http://www.facebook.com/kikibeemer92

FAVORIETE DRUMMER:
John Bonham, Taylor Hawkins, Dave Grohl, Abe Cunningham, Tim Van Delft

FAVORIETE BANDS: 
Foo Fighters, Queens Of The Stone Age, De Staat, Arctic Monkeys, dEUS, Deftones, Enter Shikari en nog veel meer. Daarnaast kan ik goede electro ook erg waarderen!

HOE LANG SPEEL JE AL OP ADAMS:
Mijn eerste drumstel in 2004 was een Adams 6000. Deze heb ik weg gedaan en ben ik overgestapt op een Tama Superstar de ik nog gebruik tijdens repetities.
Live speel ik nu altijd op mijn Adams 8000.

WAT ZOU JE ONZE KLANTEN WILLEN ADVISEREN:
Bij Adams kun je overal voor terecht. Of je nu beginner bent of prof. De mensen binnen Adams kunnen je precies helpen met wat je zoekt en wat voor iets het beste bij jou past. Het assortiment is zo groot dat het bijna niet mogelijk is dat je niet kunt vinden wat je zoekt.
Ik rij altijd graag even om naar Ittervoort om deze winkel in de stappen. Al is het voor en paar stokken, ik moet altijd even rondkijken naar wat er voor tof spul staat.
Daarnaast, geloof in jezelf en blijf oefenen!

Fotogalerie