Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Julie Stewart - Lafin

De in Schotland geboren Julie Stewart is solofluitiste van het Stuttgarter Kammerorchester sinds 2002. Ze heeft ook als gast solofluitiste gespeeld met verschillende andere orkesten waaronder de Royal Philharmonic Orchestra, het Radio Orkest van Saarbrücken, Stuttgarter Philharmoniker en het orkest van de Scala in Milaan.

Sinds haar solodebuut met het London Symphony Orchestra in 1997, geniet Julie van een uitgebreide en gevarieerde muzikale carrière, ze geeft solo recitals en kamermuziek concerten door heel Europa. Concerten met het Achord kwintet, ensemble Villa Musica en Ensemble 94 hebben ervoor gezorgd dat ze een grote interesse heeft ontwikkeld in het gebied van kamermuziek, waar ze zowel als fluitiste en als pianiste heeft opgetreden.

Ze heeft les gehad van Paul-Edmund Davies en Averil Williams op de Guildhall School of Music and Drama in Londen, waar ze de Guildhall prijs won voor houtblazers, de Yamaha prijs voor houtblazers en de Charles Leggat prijs voor fluit. Ze heeft haar studie daarna voorgezet in Duitsland bij Jean-Claude Gerard en Sir James Galway.