Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News of Music Centre Ittervoort

Het Adams Big Band Festival wederom een enorm succes!

30 September 2016

Een kleine impressie van deze tweede editie van het Adams Big Band Festival.

's Middags werd de dag geopend met Rick’s Big Band van de muziekschool Weert. Deze big band, met uiterst getalenteerde jeugdige muzikanten, verzorgde een mooi optreden in de winkel.

's Avonds zorgden twee geweldige Big Bands voor schitterende muziek. The Score Jazz Orchestra uit Venlo opende met een spetterend optreden. Deze big band speelt op projectbasis twee keer per jaar i.s.m. bekende jazz musici uit binnen en buitenland. Het repertoire was zeer toegankelijk en aantrekkelijk voor het massaal aanwezige publiek met uitstekende solisten uit eigen geleding.

Na de pauze was het de beurt aan de fameuze WDR Big Band Köln. De eerste klanken die los kwamen van de Band maakten direct een geweldige indruk op iedereen. Alles was zo perfect en in balans dat het leek alsof je thuis een CD afspeelde, maar dan met de live atmosfeer van een zaal. Voortreffelijke solisten in alle secties die om beurten soleerden brachten de band tot nog grotere hoogte.

Jimmy Heath, de leider van die avond is een verhaal apart. Deze 89-jarige jazz-legende, saxofonist, componist en arrangeur, toonde zich een natuurlijk leider, die bovendien uitstekend excelleerde in zijn solowerk. Hij dirigeerde, inspireerde, en swingde samen met de band en bracht dit gevoel over op het publiek, heerlijk! Zijn eigen ( talloze ) composities werden ten gehore gebracht op een onnavolgbare manier. 

Samengevat kun je hier spreken over de wereldtop onder de Big Band jazz en aanverwante muziekstijlen. Na een staande ovatie en een toegift werd deze geweldige dag afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje.

Op naar 't volgend jaar voor een nieuwe editie van het Big Band Festival!

Helaas hebben we deze dag ook heel veel belangstellenden moeten teleurstellen omdat de tickets voor deze dag binnen een paar dagen waren uitverkocht.
Dus een tip voor volgend jaar.... zorg dat je er op tijd bij bent!