Flute Centre

Helga Henckens

Helga Henckens (Belgium) worked as a teacher and as director in a Freinet primary school. Her interest in dance, singing and theatre and the link between body, mind and mouvement brought her towards eastern techniques such as Tai-Chi, Qi Gong, Buqi as well Body Mind Centering. Besides her private practice, she teaches the Alexander Technique in Conservatorium in Antwerp and movement and Alexander Technique workshops for Wisper in Louvain.

Alexander Techniek

:

- neemt je mee in een leerproces waardoor je met minder inspanning gemakkelijker beweegt.
- leert je dat:"Als je je lichaam goed gebruikt dan zal het ook goed functioneren".
- doorbreekt het patroon van slechte gewoonten en geeft je de middelen om tot een beter en ruimer bewegingspatroon te komen.
- werkt vanuit een respect voor het mechanisme van skelet en spieren en zorgt zo voor het welzijn van het lichaam
- staat open voor iedereen die bewust kiest voor een gecoordineerd denken en bewegen in alle activiteiten van het leven,
- het hele psycho-fysische "zijn" wordt harmonieuzer en ons energie-gebruik evenwichtiger
- wordt gegeven in individuele lessen, de leerkracht begeleidt de leerling via verbale instructies en een specifieke aanraking die eigen is aan de techniek
meer info: www.fmalexandertech.be ( AEFMAT Belgische vereniging voor Alexander Techniek )

De Workshop tijdens het Flute Festival wordt gegeven in kleine groepjes, zodat iedereen veel individuele aandacht krijgt.
Alexander Techniek is ook voor fluitisten een uiterst nuttige techniek die het spel, zowel staand als zittend, zeer verbetert en klachten voorkomt en geneest.