Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Gustavo Núñez

Gustavo Núñez, solofagottist van het Koninklijk Concertgebouworkest, wordt beschouwd als een van de beste fagottisten van onze tijd. Hij werd geboren in Montevideo, Uruguay, in 1965. We zijn bijzonder verheugd over zijn komst naar ons 1e fagot festival.

Gustavo Núñez kreeg zijn eerste fagotlessen van zijn vader en verwierf op 16-jarige leeftijd een beurs voor een studie aan het Royal College of Music in Londen bij Kerrison Camden. Later studeerde hij in de gerenommeerde fagotklas van Klaus Thunemann in Hannover.  Nog tijdens zijn studie won hij de Prix Suisse van het Concours International d’Exécution Musicale de Genève (1987), en de eerste prijs van het “Carl Maria von Weber” Concours in München (1987). 

In 1988 werd Gustavo Núñez solofagottist in het orkest van het Staatstheater Darmstadt en vanaf 1989 bekleedt hij dezelfde functie bij de Bamberger Symphoniker. Tot zijn Amsterdamse benoeming in 1995, was hij ook lid van de Deutsche Bläser Solisten. Later in Nederland speelde hij ook met het Viotta Ensemble en de Ebony Band.

CD opnames met werken van Mozart, Vivaldi, Devienne, Villa-Lobos of Gubaidulina, in samenwerking met het Concertgebouw Kamerorkest en de Academy-of-St-Martin-in-the-Fields zijn verkrijgbaar op Channel Classics en Pentatone.

Naast zijn activiteit met het Koninklijk Concertgebouworkest, is Gustavo Núñez professor aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf en aan de Escuela Superior Reina Sofía in Madrid.