Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News of Music Centre Ittervoort

Finalisten TROMP bekend

09 November 2012

De internationale jury heeft zojuist de drie finalisten voor de finale van het TROMP Percussion Eindhoven Concours 2012 bekend gemaakt. De volgende kandidaten wisten zich te kwalificeren voor de finale (in willekeurige volgorde): - Alexandre Esperet | Frankrijk - Garrett Mendelow | Verenigde Staten - Galdric Subirana | Frankrijk

Het is aankomende zondag 11 november meteen ‘in de spotlights’ voor de finalisten van het TROMP Percussion Eindhoven concours. Niemand minder dan meesterpercussionist Colin Currie neemt deze nieuwe generatie slagwerktoppers mee voor de première van het Double Concerto dat composer in residence Nico Muhly speciaal voor deze gelegenheid schreef. Daarnaast een uitvoering van Rotterdam Concerto nr 1 van Nederlands aanstormend talent: componist Joey Roukens, en een optreden van TROMP 2010 winnaar Alexej Gerassimez. Kortom: Nieuw talent, nieuwe winnaars en nieuwe muziek.

Aansluitend aan het concours maken de prijswinnaars hun opwachting in internationale concertzalen en op diverse festivals. De internationale jury tijdens het concours bestaat uit:
Pedro Estevan, Jean Geoffroy, Pete Lockett, Zoltan Ràcz, Arnold Marinissen, Momoko Kamiya en Nancy Zeltsman

Finale TROMP Percussion Eindhoven 2012  | zondag 11 november  | 14.00 uur | Muziekgebouw Eindhoven
m.m.v. Britten Sinfonia o.l.v. Bas Wiegers, Colin Currie & de finalisten van TROMP Percussion Eindhoven 2012