Sprache:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Erik Somers

Erik Somers is een gepassioneerd dirigent, hoornist en arrangeur. Bovendien een goed en geduldig pedagoog. We zijn daarom blij dat hij de workshop Dirigeren tijdens het festival zal geven.

Erik Somers studeerde hoorn aan de conservatoria van Tilburg en Maastricht. Als hoornist speelde hij in het Nationaal Jeugdorkest en remplaceerde hij in het Radio Symfonie Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest, Het Limburgs Symfonie Orkest en het Metropole Orkest. Naast zijn hoofdvakstudie hoorn studeerde hij directie aan het Brabants Conservatorium. In 1998, 1999 en 2001 was hij dirigent van het Zomerorkest Nederland, waarvan hij tevens sinds 2000 artistiek leider en adviseur is.

Naast zijn praktijk als orkesthoornist en dirigent gaat zijn aandacht uit naar kamermuziek van barok tot moderne muziek. Hij maakte deel uit van het Aquarius ensemble en Xenakis ensemble (moderne muziek), Brabants Barok ensemble, (blaas)Kwintet 41 en het Brabant Koperspel en het blazersensemble Zuiderwind. Ook als arrangeur van muziek voor symfonische blaasorkesten en ensembles heeft Erik Somers zijn sporen inmiddels ruim verdiend. Sinds 2010 is Erik Somers artistiek leider van het Grachtenfestival aan de Maas.
Erik Somers is momenteel 1e dirigent van de symphonische blaasorkesten in Heythuysen, Hapert en Boxtel. Tevens is hij 2e dirigent van Harmonie St. Michael Thorn.