Flute Centre

Daniela Koch

De  Oostenrijkse Daniela Koch, geboren in 1989, studeerde sinds ze 16 jaar was aan de Mozarteum-universiteit in Salzburg professor Michael Martin Kofler. Niet in de laatste plaats door het winnen van verschillende muziekwedstrijden heeft Daniela Koch naam gemaakt in de muziekwereld: In 2008 won ze de vermaarde "Concertino Praga" 42e Internationale Radio Competitie. Naast haar eerste prijs in de fluitcategorie behaalde ze ook de algehele winnaar van alle categorieën en ontving ze de "Helena Karaskova" -prijs.
Daniela Koch is solofluitiste in de Bamberger Symphoniker.

Als de jongste kandidaat behaalde ze ook de eerste prijs op de 7e Kobe International Flute Competition in Japan in april 2009, een van de grootste en belangrijkste internationale fluitwedstrijden. In september 2010 genoot ze van verder succes op de 59e ARD International Music Competition in München. Ondanks dat ze de jongste van de vier finalisten was, won ze de tweede prijs en een speciale prijs. In hetzelfde jaar werd ze door Bank Austria in samenwerking met Jeunesse verkozen tot "Artist of the Year" 2010.

Daniela Koch heeft opgetreden op verschillende festivals zoals het Rheingau Musik Festival, het Davos Festival en de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, waar ze in 2011 de Nordmetall-Ensemblepreis ontving.

De jonge kunstenaar is door het Konzerthaus en Musikverein uit Wenen gekozen als "Rising Star" van de European Concert Hall Organisation (ECHO). In deze hoedanigheid heeft de fluitist recitals gegeven in concertzalen zoals Bozar Bruxelles, La Cité de la Musique Parijs, Concertgebouw Amsterdam, de Luxemburgse en Keulense filharmonische zalen, de Laeiszhalle in Hamburg en het Konzerthaus Wenen. Daniela Koch heeft ook opgetreden in Canada, de VS en Japan.

Als solist speelde de fluitist met illustere orkesten als de Wiener Symphoniker, voor de opening van het Weense Festival, en met de Radio- en Kamerorkesten van München, het Kamerorkest van de Europese Unie, het Tsjechische Radio Symfonie Orkest en de Deutsches Symphonie Orchestre Berlijn. Dit seizoen markeert haar debuut met het Konzerthausorchester Berlin.

Volgend op beurzen aan de Orchestral Academy of the Munich Philharmonic en de Summer Academy of the Vienna Philharmonic, is Daniela Koch sinds voorjaar 2011 hoofdfluitist bij het Bamberg Symfonisch Orkest onder leiding van chef-dirigent Jonathan Nott.

Haar debuut-cd "My Magic Flute", uitgegeven door het Gramola-label, ontving uitstekende recensies in gerenommeerde tijdschriften: het bereik van haar kleuring is wijdverspreid, haar toon is levendige ademhaling, de frasering elegant. Sonatine en Taffanels Fantaisie sur le "Freischütz" van Dutilleux, de hoogtepunten van deze debuut-cd, brengen al deze vaardigheden met glans tot stand. (crescendo).

De Masster Class van Daniela wordt u aangeboden door Pearl Flutes