Adams Drumworld

DWF 2010 - Slagerij van Kampen

Eigenzinnig en swingend, overdonderd en spectaculair. De origineelste band van Nederland. Drums zoals je ze nog nooit gehoord of gezien hebt. Akoestische power met harmonieuze arrangementen.

18:00 - 18:45

De kleurrijke composities, geschreven door de oprichters en artistiek leiders van de band Mies Wilbrink en Willem van Kruijsdijk, zijn verzameld op meer dan 10 albums en worden live uitgevoerd door vier slagwerkers en een multi-instrumentalist: Gijsbert Zwart, Clara de Mik, Boudine van Slobbe, Johan Boere en Robin van Vliet.

Waarom zouden de drums niet de hoofdrol kunnen spelen in een band? Met die vraag startten Mies Wilbrink en Willem van Kruijsdijk in 1982 'Slagerij van Kampen': een popgroep die uitsluitend op slagwerkinstrumenten speelt. En wie de groepsnaam niet begrijpt moet nodig eens het stof van zijn verzameling Kuifje verhalen blazen.

Het concept Slagerij van Kampen is in bijna 25 jaar uitgegroeid tot een fenomeen waar Nederland trots op mag zijn. Uitgegroeid tot rolmodel voor vele andere slagwerkgroepen en met meer dan 100 concerten per jaar een van de meest spelende bands. Een paar hoogtepunten uit de lange rij wapenfeiten (zie hiervoor ook het hoofdstuk Slagerij toen): overal uitverkochte concerten, een Edison en een gouden plaat.

Slagerij van Kampen moet je 'live' hebben meegemaakt: horen, zien en vooral ook voelen. De live-albums zijn een getrouwe weergave van wat er tijdens een show over je heen komt: vette muziek met een enorme eigentijdse zeggingskracht, drumpower waar je U tegen zegt. Het enige wat je op de plaat zou kunnen missen zijn de geweldige lichtshow en de visuele aanwezigheid - het spattende zweet - van de spelers. Maar ook de overige cd’s met hun futuristische benadering van het instrumentarium zijn op hun eigenwijze wijze heel boeiend. Voor iedereen die echt iets origineels in huis wil hebben.

Picture gallery