Adams Music Centre

Blaaskracht bij het 13e Adams International Flute Festival in Ittervoort

De dertiende editie van het Internationale Fluitfestival in Ittervoort was een dag vol met workshops en concerten met als slagroom op de taart de Fluit Factor Finale, zeg maar een X Factor voor fluitisten. Alle reden voor L1-presentator Wouter Nelissen om een jazzworkshop voor fluiten en een masterclass van Emily Beynon bij te wonen. Beynon komt uit Wales en is solo fluitiste van het Koninklijk Concertgebouworkest. Verder spraken we met Eva Kingma, een van de weinige vrouwelijke fluitbouwers van de wereld.

Tom Doesborg trok voor Blaaskracht naar DOK6 in Panningen om de voorbereidingen op de slagwerkshow ‘Percussion beyond borders’ van de percussiegroep van Fanfare Concordia uit Leveroy mee te maken. Concordia gaan we later in deze uitzending ook nog horen.
Emil Szarkowicz ging naar het Limburgs Fanfare Orkest in Heel om deel te nemen aan workshops van bekende Limburgse musici.

Dirigent Bert Ramakers vierde zijn 25-jarig jubileum bij de Tegelse Hofzangers en Blaaskracht was bij het jubileumconcert in de Haandert in Tegelen.

Op 4 mei wordt het Requiem voor Auschwitz uitgevoerd in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen en onze verslaggever zag de voorbereidingen in Voerendaal.
Mimespeler Dönci Banki geeft cursussen podiumpresentatie in Maastricht. Mime liefhebber Wouter Nelissen kreeg uiteraard bijscholing. En we zijn in deze aflevering ook in het Sjtaater Hoes in Kerkrade bij het kapellentreffen van Die Altböhmischen dat onder muzikale leiding staat van dirigent Jo Aretz.

Met andere woorden, Blaaskracht heeft weer een zeer gevarieerde uitzending met uiteraard volop muziek. Op het einde van de uitzending speelt de percussiegroep van Fanfare Concordia uit Leveroy het stuk ‘Truth of Touch’, opgenomen in 2016 tijdens het podiumconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in zaal Don Bosco in Heel.

Blaaskracht is te zien op L1TV op zaterdagavond 5 mei om 18:00 uur, zondag 6 mei om 11:00,
13:00 en 15:00 uur. de uitzending is ook terug te kijken op L1.nl/Blaaskracht
Share with your friends!
 Direct to webshop


Events


  • Dirigentenworkshop met Kevin H... 27 April 2019 - 09:30 - 17:00 Hours Op zaterdag 27 april is er opnieuw een workshop directie in onze winkel, in organisatie van K.H. St.-Lucia Engsbergen en...

  • Kleine HERSTELLINGEN, AANPASSI... 4 May 2019 - 09:00 - 17:00 Hours Heeft u een (kleine) herstelling aan uw blaasinstrument, wilt u gepersonaliseerde info aangaande aanpassingen of herstel...

  • Nieuwe RIETCURSUS zaterdag 11... 11 May 2019 - 11:00 - 13:00 Hours Uit de praktijk blijkt dat in een doosje van 10 rieten er meestal slechts 5 bespeeld worden. Dit is uiteraard zonde. De...


Service


  • Wellness Bij het lezen van deze titel zult u waarschijnlijk denken, zijn ze de weg kwijt bij Adams? Niets is echter minder waar....