Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News of Music Centre Ittervoort

Bijdrage in revisiekosten

21 September 2009

Het Prins Bernard Cultuurfonds geeft financiële ondersteuning aan onder andere muziekgezelschappen om zo het Nederlands cultuur erfgoed te ondersteunen.

Bijdrage in de revisiekosten
Het Prins Bernard Cultuurfonds geeft financiële ondersteuning aan onder andere muziekgezelschappen om zo het Nederlands cultuur erfgoed te ondersteunen. Mits men aan de richtlijnen voldoet komt uw vereniging hier voor in aanmerking. Adams ( ’s werelds grootste producent van pauken en marimba’s) wil u hierop attenderen en aangeven dat Adams over de door het Prins Bernard Cultuurfonds erkende deskundigheid beschikt om de volgende instrumenten te reviseren: bas/bastuba, pauken, (bas) marimba, hobo, alt hobo, basklarinet, bastrombone, contra fagot, saxofoon bariton.

Richtlijnen
Het Prins Bernhard Cultuurfonds besluit aan de hand van algemene en specifieke richtlijnen om aanvragen al dan niet in behandeling te nemen. Alle aanvragen worden beoordeeld op basis van deze richtlijnen. Deze richtlijnen zijn verwerkt in de richtlijnenwijzer en kunt u eventueel nalezen in het document richtlijnen.pdf.

Nadere bepalingen
Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg kent de volgende aanvullingen op de richtlijnen. Indien uw aanvraag aan de richtlijnen en de nadere bepalingen van de afdeling voldoet kan uw aanvraag in behandeling worden genomen. Het aanvraagformulier vindt u via het menu bovenaan deze pagina.

Muziekgezelschappen
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg hanteert bij aanvragen voor uniformen en instrumenten bepaalde maximumbedragen die voor drie jaren gelden. Voor uniformen kan hoogstens 20% van de overgelegde kosten worden toegekend met een maximum van € 2.800 en voor instrumenten hoogstens 25% van de overgelegde kosten met een maximum van € 3.900.

Het is mogelijk om een tegemoetkoming aan te vragen voor een bijdrage in de revisiekosten van een limitatieve groep instrumenten zijnde: hobo, alt hobo, basklarinet, bastrombone, bas/bastuba, pauken, (bas)marimba, contra bas, contra fagot, saxofoon bariton. Aan de bijdrage in revisiekosten wordt tevens de voorwaarde verbonden dat de revisie moet worden uitgevoerd door een ter zake deskundig bedrijf. De maximale bijdrage voor instrumenten per drie jaren ad € 3.900 alsmede het percentage van 25% blijven gehandhaafd.

Instrumenten/kleding
Instrumenten en/of kleding komen niet voor ondersteuning in aanmerking als die reeds zijn besteld of aangeschaft voordat een besluit over de aanvraag genomen is.

Voor meer informatie kijk op www.cultuurfonds.nl