Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News of Drumworld Ittervoort

Adams endorser Jérôme Cardynaals op L1

06 December 2012

“Een grenzeloze klik” is de titel van de documentaire waarin het Euregionaal jazzduo Twogether centraal staat. Twogether wordt gevormd door drummer Jérôme Cardynaals (16) uit Maastricht en toetsenist Simon Oslender (14) uit Aken. In 2010 sleepte het tweetal diverse prijzen in de wacht op het prestigieuze Prinses Christina Concours in Amsterdam. Publiek maar ook een groeiend aantal jazzmusici raakt onder de indruk van hun virtuositeit en enorme spelplezier.

Programmamaker Paul Versteegen volgde Twogether bij een aantal optredens en bezocht hen voor de documentaire thuis. “Jérôme en Simon zijn gewone pubers maar zodra ze samen muziek maken krijgt hun vriendschap een speciale glans. Met een paar oogwenken dagen ze elkaar uit en blijven ze elkaar verrassen”, aldus Versteegen. “Het is een klik die niemand kan beschrijven.”

De programmamaker filmde het duo ook in augustus tijdens hun gastoptreden op het Grachtenfestival in Amsterdam. Op uitnodiging van het Jazzorchestra of the Concertgebouw speelde Twogether samen met jazzlegende dr.Lonnie Smith. Deze Amerikaanse virtuoos op Hammondorgel verleende enthousiast zijn medewerking aan de tv-documentaire. Ook komen de ouders van Jérôme en Simon aan het woord. Hoewel beide jongens stammen uit een muzikaal nest is hun enorme talent een verrassing voor de families, zo zien we in “Een grenzeloze klik”.

Met Limburg doc biedt L1 structureel een podium aan het genre documentaire op vaste uitzendtijdstippen. Het initiatief komt voort uit een lange traditie van radio- en tv-documentaires over Limburgse onderwerpen. Een aantal producties komt tot stand met steun van het Mediafonds.

TV documentaire “ Een grenzeloze klik: de bijzondere vriendschap van een Nederlands-Duits jazzduo”
L1 donderdag 6 december 19.00; 21.00; 22.00 en 23.00 uur en zondag
9 december 20.30 uur