Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News of Music Centre Ittervoort

Adams Kerstconcert 2009

23 December 2009

Ruim 400 muziekliefhebbers beantwoordden de uitnodiging van Adams om het jaarlijkse Kerstconcert te bezoeken op zaterdag 19 december j.l. Gastorkest dit jaar was de Douane Harmonie Nederland, die er onder leiding van Frenk Rouschop een zeer sfeervol concert van maakten in de fraai tot concerthal omgetoverde hal van Drumworld. Gastheer Ton Ronckers opende de avond, die verder door ladyspeaker Els Bakker werd gepresenteerd.

Het werd zoals gezegd een sfeervol concert met muziek in vele stijlen, met vocale aanvulling van Gospelkoor C-United en sopraan Tieneke Berkhof.
C-United, bekend van X-Factor op TV, liet zich deels begeleiden door de harmonie, Sopraan Tieneke Berkhof had af en toe moeite over het orkest heen te komen. Toch een kleurrijke afwisseling in het programma. Bugelsolist Maurice Daemen wist alle toehoorders echter op het puntje van hun stoel te krijgen door zijn bijzonder muzikale vertolking van 2 werken van zijn CD, die deze avond werd gepresenteerd. In een haarzuivere uitvoering demonstreerde hij niet alleen zijn eigen vakmanschap, maar ook de bijzonder uitgebreide nuances van de Adams Bugel waarop hij speelde.
Alle aanwezigen konden terecht constateren dat de bugel een waarachtig solo-instrument is, zoals in deze combinatie met harmonieorkest overtuigend werd bewezen.

Voor de pauze werd dan dus de CD “As in Heaven” gepresenteerd, waarin solist Maurice Daemen, begeleid door Harmonie L’ Union Heythuysen, Brasband Limburg en Fanfare Kempenbloei Achel en met medewerking van o.a Tjeu Cosemans, Rogier Diederen en Ramon Lormans de Adams bugel in al zijn facetten demonstreert.
Ton Ronckers bood het eerste exemplaar aan aan de grote initiator van de Adams Custom Series, oprichter Andre Adams, die het schijfje met gepaste trots in ontvangst nam.
De CD, die vergezeld gaat van een DVD waarop de “making of” van de CD en van de bugel te zien is, kan via de Adams Webshop besteld worden.
Veel bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik de CD en DVD tegen een gereduceerd tarief aan te schaffen

Al met al een bijzonder geslaagd concert, met een in optima forma spelend orkest onder leiding van een bezielend en inspirerend dirigent.
U was er niet bij? Volgend jaarbent u van harte welkom!