Flute Centre

Español

Abigail Burrows

Abigail Burrows groeide op in Milton Keynes en studeerde 9 jaar lang aan de Purcell School, waar ze momenteel les geeft,  bij Anna Pope. Ze begon op jonge leeftijd aan haar internationale carrière en werd uitgenodigd om een privé concert te geven voor HRH Prince of Wales in St James’s Palace toen ze 12 jaar was en ze maakte haar debut als solist in de Royal Festival Hall in Londen toen ze 14 jaar was. Ze vervolgde haar opleiding aan de Royal College of Music bij Susan Millan en studeerde ook privé bij Michael Cox en Robert Winn.

Als solist en kamermusicus heeft Abbie in concertzalen door het hele Verenigd Koninkrijk gespeeld, onder andere in The Southbank, The Anvil, Wigmore Hall, St Martin-in-the-Fields, Cadogan Hall, LSO St Luke’s, Birmingham Symphony Hall, St James’s Piccadilly en Bridgewater Hall. In 2009 was ze gastartiest bij een concert van Jethro Tull in Barbican Centre, ze speelde daar solo en een duet met de legendarische rock-fluitist, Ian Anderson. Ze heeft internationaal opgetreden in de Verenigde Staten, Afrika, Australië en Europa, inclusief twee tournees door Rusland waarin zowel recitals speelde als solo met het Novgorod Philharmonic Orchestra. Als gastartiest bij de New English Singers heeft ze een tournee gemaakt door Duitsland en opgetreden in Dresden, Hallé, Berlijn en in Bach’s Thomas Kirche in Leipzig. Afgelopen jaar reisde ze naar Zwitserland met the Philharmonic Orchestra en speelde ze de solopartij in Bach’s 5e Brandenburgse Concert.

Met het Albany Duo (fluit en gitaar met Tom McLauchlan) en het fluit-piano duo (met Daniel Swain) heeft ze vele recitals gegeven in concertseries, onder andere the Fishguard, Buckingham en Windsor Muziek Festivals. Ze heeft ook twee jaar lang in een folkgroup gespeeld in zalen en festivals zoals Latitude en Glastonbury.

Abbie heeft een gevarieerde carrière als docent en uitvoerend musicus. Ze was de fluitiste tijdens de uitvoeringen van de musical Wicked en The King and I in het Verenigd Koninkrijk en ze is mede oprichter van het moderne fluitensemble FLIGHT. Ze organiseert een internationaal outreach FIfe project en geeft les op vele fluit evenementen en cursussen.  

Abbie speelt een gouden handmade Haynes fluit en wordt gespnosred door de Austin and Hope Pilkington Trust. Ze woont in Londen met haar man en collega fluitist Gareth McLearnon.

Met dank aan The Wm. S. Haynes Co

Fotogalerie