Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

DWF 2017 - Simon Phillips

Follow

Simon speelde al eerder in Ittervoort en Diest en komt ook dit jaar master classes en een drumclinic geven op het Festival.

Vorig jaar organiseerde Adams Drumworld een heel succesvolle serie masterclasses met Dave Weckl rondom het Drumworld Festival. Dit jaar is het Simon Phillips die voor maar liefst vier dagen masterclasses naar Ittervoort komt. De inschrijving is geopend!
Hij geeft vier dagen lang les aan vier keer maximaal 15 deelnemers. Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor de masterclasses.

Simon Phillips hoort simpelweg bij de beste en meest aansprekende drummers van de wereld, met speelervaringen bij de grootsten ter aarde: The Who, Toto en vele anderen. Dat bewees hij bovendien diverse keren in Nederland en België met uitverkochte clinics en geweldige performances tijdens het Big Bang festival. De laatste jaren is hij regelmatig te zien met het fantastische Hiromi Trio en zijn eigen band Protocol. 

Het worden drie unieke masterclasses van Simon Phillips! Je kan je er vanaf vandaag voor inschrijven!

Best Drummer
Simon Phillips is zonder twijfel een van de meest gerespecteerde en beste drummers ter wereld. Bekend bij het grote publiek werd hij als drummer van The Who, Jeff Beck en Toto, maar daarnaast groeide hij uit tot een veelgevraagd en alom bewonderd sessiedrummer, die bovendien onder eigen naam talloze indrukwekkende cd’s uitbracht. De lezers van Slagwerkkrant verkozen hem zeven keer tot ’s werelds beste drummer in de jaarlijkse Slagwerkkrant Poll.

Protocol
In 1992 besloot Phillips (1957) om vanuit geboorteplaats Londen naar Amerika te verhuizen. ‘Toevallig’ werd hij tegelijkertijd gevraagd om Toto te komen versterken tijdens de eerste wereldtour zonder Jeff Porcaro. Voor zijn Toto-periode was hij drummer bij acts als The Who, Jeff Beck, Duncan Browne, Gary Moore en Mike Oldfield. In 1989 bracht Phillips zijn eerste cd onder eigen naam uit: Protocol. Dit album is inmiddels uitgegroeid tot klassieker op fusiongebied.

Met de Japanse pianiste Hiromi – tijdens North Sea Jazz 2012 en 2016 - blies hij met die formatie iedereen van z’n stoel.

In 2014, 25 jaar later, brengt Phillips Protocol II uit gevolgd door Protocol III in 2016. Hij tourt regelmatig met de gelijknamige band. 


Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info