Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

DWF 2013 - Enrique Tarde Group

...featuring Ron van Stratum & Femke Krone... Exotische zanglijnen, opzwepende latinjazz-grooves en kleurrijke, wereldse texturen zijn de kenmerken van deze unieke band, met drummer Ron van Stratum. Vocalist en bassist Henk de Laat (alias Enrique Tarde) verloor zijn muzikaal hart in Brazilië. Hij begon zijn artistieke carrière vooral als sideman voor verschillende groepen, maar na een tijd moest hij toch ook zijn eigen creatief ei kwijt. Ron van Stratum is al jaren een van de beste drummers van Nederland. Hij is thuis in allerlei stijlen, van jazz en fusion tot pop en latin. Als sessiemuzikant speelde hij met Mike Stern, Randy Brecker en Mike Mainieri en als vaste drummer bij Bernhard Reinke’s Xpedition en zijn eigen Ron van Stratum Band.

Foto's: Margriet Cloudt

Femke Krone is speciale gast van de band op het festival. Ze is een van Neerlands’ meeste gevraagde percussionisten, van Nick & Simon tot André van Duin, van The Opposites tot Ivo Niehe en van Freek de Jonge tot Rob de Nijs. Ook speelt Krone regelmatig haar partijtje mee op grote evenementen als Vrienden Van Amstel Live of X-Factor. Ze stond ondertussen al ruim honderd keer in Ahoy'. 
Bezetting: Ron van Stratum – drums; Femke Krone - percussie; Enrique Tarde - zang, bas; Frank Peeters – gitaar; Dirk Schreurs – piano; Peter Hermesdorf - saxofoon

Femke in actie: