Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music

DF2018 - Virgil Donati & Thomas Lang

Festival des Batteurs 2018: le 15 + 16 avril à Lummen!

Nadat de Australische drummer aan deze kant van de wereld furore maakte, eind jaren negentig, is hij in de VS zijn carrière verder gaan uitbouwen. Naast de vele clinics waarin hij grensverleggend bezig was, speelde hij met bands als Planet X en met mannen als Steve Vai, Scott Henderson, Frank Gambale en Tony MacAlpine. Regelmatig is hij op tour met zijn eigen Virgil Donati Band. Hij noemt zijn clinics ‘drumconcerten’, en legt de lat hoog: de metrische modulaties, polyritmes en multidimensionale grooves vliegen je om de oren. Let op het hogesnelheidsbassdrumspel, de buitenaardse jongleertechnieken, de power waarmee hij speelt, maar zeker ook de muzikaliteit van zijn werk.

Thomas Lang behoeft als drummer eigenlijk geen introductie. Toen hij een kleine 15 jaar geleden doorbrak als clinic-drummer luidde hij de opkomst van een nieuwe lichting superdrummers in. Hij verlegde de grenzen van de drumtechniek. Ongelooflijke onafhankelijkheid, razendsnel handen- en voetenwerk, en zelfs bij het meest heftige spierballenvertoon nog een muzikale ondertoon. Thomas Lang kan álles, en doet dat ook.

In het dagelijks leven speelt Thomas Lang bij de meest uiteenlopende artiesten waarbij groove en 'less is more' vaak sleutelwoorden zijn. Tijdens zijn clinics en in zijn solowerk pakt hij echter uit met magistraal drumgeweld. Van geniale drumsolo's vol polyritmiek tot complexe meespeeltracks met ritmische grappen en grollen. Een clinic van Lang is geen moment saai. "Mensen verwachten toch iets, als ze naar een clinic komen kijken. En daarnaast is het voor mijzelf ook altijd een uitdaging om te zien hoever ik kan gaan", zei hij er ooit zelf over in Slagwerkkrant.

Lang is daarnaast niet te beroerd om de door hem verzamelde kennis tijdens te delen. Of het nu gaat om systemen om sneller te kunnen studeren, of oefeningen om je voetenwerk te verbeteren. Lang heeft zijn huiswerk gedaan en heeft duizenden uren geoefend om zo goed te worden. Laat je verbazen tijdens deze indrukwekkende clinic.


Informations sur les cookies

Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.