Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music

DWF 2017 - Wim de Vries

Met de boeking van het Wim de Vries Trio is het programma van het Drumworld Festival 2017 compleet! Wim de Vries is de helft van het vermaarde drumduo Drumbassadors, waarin hij samen met René Creemers de meest bijzondere slagwerkmuziek maakt. Maar Wim de Vries is ook een veelgevraagd jazzdrummer in diverse formaties. Ook heeft hij zijn eigen groep, het Wim de Vries Trio. Daar staat hij mee op het Drumworld Festival, zondag 10 september.

‘Het feit dat je sneller kan spelen dan het geluid, betekent niet dat je dat altijd moet doen’, met die woorden opent Wim de Vries zijn eigen website en het karakteriseert deze geweldige drummer helemaal. Hij is retesnel en ambitieus, maar weet ook hoe hij in een jazztrio afstand moet bewaren als het moet, perfect kan begeleiden en uitstekend brushes speelt. In zijn eigen Wim de Vries Trio laat hij dat onmiskenbaar zien.

In het Wim de Vries Trio speelt hij samen met Marcus Schinkel, keys, en Frits Roppel, bas. Met Schinkel speelt hij al samen sinds zijn studietijd aan het Arnhems Conservatorium, in het Marcus Schinkel Trio. Ook met Arnhem Jazztrio maakte hij furore, alsmede met Hans Kwakkernaat kwartet kunnen noemen, en de Dualcity big band. Wim de Vries heeft al een rijke carrière op zijn conto staan. Met de Drumbassadors heeft hij de hele wereld afgereisd. Ook was hij drummer bij tal van musicalproducties.  


Informations sur les cookies

Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.