Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music

DWF 2016 - Hans Eijkenaar

Drummer nummer één in Nederland, Hans Eijkenaar geeft acte de présence op het Drumworld Festival in Ittervoort, zondag 11 september. In deze clinic zal hij met zijn spel en toelichting alle achtergronden bij zijn Voice of Holland ervaringen geven. Die festivaldag treden er maar liefst zes topdrummers aan voor clinics en concerten op het Slagwerkkrant Podium in de fraaie zaal van Adams Drumworld. De komende weken kunnen we het programma bekend maken. In april maakten we al bekend dat de headliner voor deze editie Dave Weckl zal zijn. Onlangs maakten we ook de volgende namen al bekend: de Tsjechische topdrummer Milos Meier, gospelchopsdrummer Dre Energy en Myron Matitawaer. En nu voegt Hans Eijkenaar zich dus bij de line-up.

Kort na de clinic die Hans Eijkenaar op het Drumworld Festival zal geven zal hij weer wekelijks te zien zijn in de live band bij The Voice of Holland. Dat betekent keihard werken voor Eijkenaar, honderden songs inspelen voor backing tracks en iTunes opnames en live begeleiden van de deelnemers tijdens repetities en tv-uitzendingen. Een megajob die op het lijf is geschreven van “De Eijk”.

In zijn clinic op het Drumworld Festival zal hij een inkijkje geven in het Voice of Holland werk. Al deze maand juni beginnen de studioklussen voor een nieuwe cyclus uitzendingen die eind september beginnen en tot in december voortduren. Eerst met een paar studioweken in de Bullet Sound Stduios in nederhorst den Berg. In 3 blokken worden 35 nummers per dag opgenomen door de band, 220 in totaal. De opnames worden gebruikt door de geseleceteerde artiesten om te kunnen repeteren. Eenmaal in de uitzending worden ze echter weer live uitgevoerd. Hoe dat proces in zijn werk gaat legt Eijkenaar tijdens de clinic uit en illustreert hij met speelvoorbeelden.

Photos: Margriet Cloudt & Jan Kloosterboer


Informations sur les cookies

Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.