Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music

DWF 2014 - Dave Lombardo

Dave Lombardo topact op Drumworld Festival

Foto's: Margriet Cloudt en Jan Kloosterboer

Hij was tientallen jaren de motor van de ultieme speed metal machine Slayer. Meer dan dertig jaar geleden begon het avontuur dat pas in 2013 eindigde. Weliswaar met tussenpozen toen hij zich concertreerde op projecten met Grip Inc, Testament en Fantomas, maar Slayer was toch dé band waarin hij zijn enorme technische capaciteiten en duizelingwekkende snelheid geweldig kwijt kon. Nu komt Dave Lombardo naar het Drumworld Festival voor een clinic.
Bij ons beste weten wordt deze clinic op het Drumworld Festival een première voor Dave Lombardo in Nederland. Hij is de pionier van het trash metal drummen, de man die een standbeeld in de heavy metal hemel zou moeten krijgen voor zijn baanbrekend drumwerk dat zowel keihard als funky groovend kon zijn.

Power Groove heet het boek waarin zijn heavy ritmes staan genoteerd. Hij schreef het samen met Chuck Silverman, die over het boek in Slagwerkkrant schreef: ‘Dave vond dat het boek goed geproduceerd moest zijn, vol met nuttige en praktische informatie moest zitten en dus niet gemakzuchtig in elkaar kon worden geknutseld. Het kan hem niet veel schelen of de recensies enthousiast zijn, het gaat erom dat een project staat als een huis. Dave zegt altijd dat je veel kan leren door de dingen die je al kent en beheerst te bestuderen en vanuit die basis verder te gaan en te experimenteren. Dat is wat Dave zelf altijd heeft gedaan en altijd zal blijven doen.’
Dave Lombardo speelt op epische albums van Slayer, zoals Reign in Blood. In totaal speelde hij op 14 platen van de trashmetalformatie. Maar daarnaast is hij ook in topvorm te horen op Nemesis van Grip Inc, The Gathering van Testament, en heel recent op Harmonic van Philm en The Mediator Between Head and Hands Must Be the Heart van Sepultura.
Hij werd geboren op Cuba, maar na twee jaar al verhuisd naar de VS. Santana en Led Zeppelin inspireerden hem om te gaan drummen. Vanaf z’n tiende zat hij in high school bands. Met 18 jaar was hij een van de oprichters van Slayer. De rest is geschiedenis.


Informations sur les cookies

Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.