Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music

DWF 2012 - Rick van Wort

Rick van Wort

Rick van Wort met band!
Rick heeft meer dan genoeg potentieel om door te groeien naar de top in Drummend Nederland.
Tilburg, 013, 2008. Rick laat van zich horen en wint overtuigend het eerste Roland V drum Contest. Daarna gaat het snel en ontwikkeld hij zich als een sterke allround drummer.Deze push geeft Rick voldoende zelfvertrouwen en leert hij zich te bewegen in de scene.De persoonlijkheid die Rick ontwikkeld bieden hem kansen die hij met twee handen grijpt
Veel spelen, veel contacten, goed onderhouden, maken hem tot heden, een zeer gewilde drummer.
Voor Adams Drums On stage tijdens het 9de Drumworldfestival.

BANDS HISTORY:          

Rick DeVito  (The FROG)    (Funk/Rock)     2005 – 2007
Werd bekend met de Rock/Funk formatie ‘The Frogg’ in de jaren ’80. Had het even helemaal gehad met de muziek industrie maar keerde met een jonge band even terug op de Nederlandse podia.

RoryMI    (Fusion/Instrumental/Rock)   2002 – 2008
Rory de Kievit won op 13 jarige leeftijd de Sena Guitar Awards. De door Steve Vai geinspireerde jongeling, zocht een net zo jonge band en gingen aan de stevige instrumentale fusion. Een contract en tour uit The States volgde. Maar in Nederland is voor dit soort muzikanten, de markt te klein…

Lucia Marthas  (Dansacademie)            2008 – 2010
Elk jaar sluit Nederlands bekendste dansacademie het schooljaar af met  voorstellingen.
De Live band stond onder leiding van Ton van Veltom en geselecteerd door Rick van Wort.

Glennis Grace   (nederpop)    2009 – dec. 2011
Al jaren een van de beste zangeressen van Nederland.
Ging al voor Nederland naar het Songfestival en is al jaren actief in de scene. In 2011 mocht ze dan eigenlijk echt van een doorbraak spreken. Na deelname aan het programma: 'Beste zangeres van Nederland' scoorde zij een hit met de volumia cover: 'Afscheid'.

Dennis ‘Blonde’ (Denise van Donselaar) (Rock/Pop/Soul)    2010 – 2011
Pittig, rauw, soulfull en Rocky. Werd bekend met haar hitje Today in 2007. Het gaat haar de laatste jaren muzikaal niet helemaal voor de wind.
Maar als ze dan op stage verschijnt, is het wel heel sterk!

Gers Pardoel   (nederhop/HipHop)     2011- Jan. 2012
Deze rapper uit Brabant is ook al een tijdje bezig. Kwam al even in de spotlights door zijn deelname aan de soundtrack voor de film: New Kids Turbo. Eind 2011 scoort hij zijn eerste grote hit met het nummer 'Ik neem je mee”. Door zijn  samenwerking met Guus Meeuwis liggen er nog wat hitjes op loer. 2012 belooft een bijzonder goed jaar te worden voor deze rapper.

BANDS RECENT:          

Pure The Artist (Stanley Clementina) (Rock/Pop/Soul/Rnb)          2008 – heden
Een man die zijn sporen op meerdere vlakken heeft verdiend in de Nederlandse muzikindustrie. Welliswaar nog wat onder de grond want voor het grote publiek is hij nog niet superbekend. Artiesten als: Sabrina Starke, Phatt, Laise Sanchez (adlidious) en vele andere kregen hun eerste zanglessen van hem. De laatste jaren was hij te zien in grote Nederlandse musical producties zoals: 'Jozef' en The Wizzard of Oss'. Stanley studeerde naast zang ook bass aan het conservatorium van Rotterdam. Hij baste o.a. Bij Postmen en Big Boy Caprice in de hoogtijdagen. Op  het moment is hij zangdocent aan het constervatorium van Amsterdam en werkt hij aan een nieuw, eigen album.

Irma Derby   (Dance/Soul)       2011-heden
Werd bekend door deelname aan het programma X-Factor.
Ze eindigde bij de laatste 10 in de liveshows en kon daarna   flink aan de bak. Werkt op het moment aan nieuwe nummers en   een swingende liveact vol met dance en soul.
    
www.IrmaDerby.eu

GMB is Gery Mendes  (HipHop/Wereldmuziek/Soul)    2008 – Heden 
Staat al bekend als een van de betere Rappers in NL.
Scoorde al hits met Kyteman, speelde in Carmen van het Noorden en was op grote festivals te zien in 2009 en 2010
(o.a. North Sea Jazz). 2011 werd er hard gewerkt aan een nieuw album en een nieuwe show. 2012 beloofd een goed jaar te worden voor deze hard werkende duizendpoot…

The Re:Freshed Orchestra    (Variate )         2010 – heden
Een Initiatief van de Gemeente Rotterdam wat op een mooie manier uit de hand liep. ReFreshed begon als de huisband van een avond genaamd: 'Can I kick it?'. Hier kregen artiesten die nog nooit met band hebben gespeeld de kans om hun nummers met live band ten gehore te brengen.
Later veranderde dit naar een maandelijkse editie waarbij de nummers, van wat gevestigde artiesten, werden veranderd tot een nieuwe song. Hier ontstond de naam ReFreshed.
Tegenwoordig brengen zij iedere 2 maanden een ode aan een grote artiest die heeft geleefd of nog altijd onder ons is.
JayZ, Fela Kuti (met samenwerking van originele drummer Tony Allen, en JayDilla kwamen in 2011 al voorbij. In 2012 staat Nina Simone op het programma in samenwerking met, de van Roy Hargrove bekende, Renee Neufville. Ook was ReFreshed in 2011 te zien op het DunyaFestival te rotterdam met niemand minder dan Marie Daulne, bekend van Zap Mama en 2012 met de rechterhand van Gil Scot Heron, Brian Jackson.
Op 14 september 2012 brengt Re:Freshed Orchestra zijn eerste album uit in Paradiso, Amsterdam.  De plaat kwam tot stand in samenwerking met het Kindred Spirits Label. De instrumentale EP, 'Re:Encore', staat vol met de 'Re:Freshed Music' van de meest succesvolle rapper van dit moment, JayZ. 

www.Refreshed-orchestra.com


Move The Furniture  (coverband) (Funk/Soul/Pop)      2008 - Heden
Supercoverband met muzikanten uit de bekendere Nederlandse acts o.a.:
Alain Clark, Glennis Grace, Tim Akkerman, Anouk, Candy Dulfer, Adlicious etc.
Spelen op grote festivals en de betere bedrijfsfeesten en zijn twee keer per jaar op Curacao en Bonaire actief.
Als je wil dat je feestje slaagt…

www.MovetheFurniture.nl

“Phatt” Ricardo Burgrust   (RnB/Soul)      2009 - Heden
 Deze ras-entertainer, zanger, producer, songwriter etc. is underground al een tijdje een begrip. Werd bekend door zijn werk met RMXCRW en  speelt/speelde met Chaka Kahn, Glennis Grace, Postman, Candy Dulfer, Gers Pardoel, Anouk, Giovanca en achter de schermen met vele anderen. Het borrelt maar we wachten nog steeds op zijn eerste ‘eigen’ album!

www.facebook.com/PHATTMUSIC

Steffen Morrison  (funk/soul/RnB)       2012 – Heden
Steffen Morrison brak vorig jaar even door in 'the charts' toen zijn
album 'Revealed' werd opgemerkt in Amerika. De song 'Shake it' werd,
door sneaker fabrikant Reebok, wereldwijd gebruikt voor een reclame van een nieuw model. Het tweede album wordt begin 2013 verwacht.
Naar aanloop hiervan zal er eind 2012 nog het een en ander gebeuren aan promotie shows. Zo waren ze pas geleden nog te horen bij Edwin Evers op 538 en Tros Muziekcafe. Een act om in de gaten te houden!
www.SteffenMorrison.com

Rass Motivated  (new Reggae / Dancehall )     2012 – Heden
Won in 2012 de Music Matters Awards. Hierbij is hij ook direct gebombardeerd tot Jongeren Muziek ambassadeur van Rotterdam. Rass is al aardig bekend in Suriname, het land van zijn roots. Hij werkte al samen met grote artiesten uit de scene waaronder Kalibwoy. Zij scoorden samen een hitje met het nummer 'What A Change'.
Hier in Nederland is Rass hard op weg naar de top. Hij zal in het najaar nog op verschillende plaatsen en media fronten te zien zijn zoals bij Giel Beelen in de Freaknacht. 
  
www.facebook.com/RassMotivated


Adlicious   (Pop/Dance/RnB)      2012 – Heden
Laise, Shirley en Jordy zijn al langere tijd actief in de Nederlandse popscene. Zo werkte ze allen al samen en afzonderlijk als backings bij verschillende, grote acts zoals bijvoorbeeld Lisa Lois en Chaka Kahn.
Als ze meedoen aan X-Factor onder de naam Adlicious bereiken ze zelfs de finale en worden tweede achter Rochelle. Hiermee hebben ze wel definitief een plekje bemachtigd in de Nederlandse popscene. Hun Energieke optredens zitten vol pompende beats en prachtige zang lijnen.

www.AdliciousWorld.com

Overig             

Verder mocht Rick het podium al eens delen met grote namen zoals: Shirma Rouse, Kim Hoorweg, Maceo Parker, Ryan Shaw en Marco Minneman.

 


 


Informations sur les cookies

Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.