Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music

DWF 2008 - Rick Latham

Rick, die de organisatie verraste ...en omdat wij toch niets te doen hadden....om te vragen of we met spoed een bassist konden regelen....!Wij die bijna elke uitdaging aangaan regelde dit in "no time" ( veel geluk) en een nieuw duo was geboren. Rick "Grand Master Funk" was goed, was zichzelf en groovede erg stevig op los. Hij had zelf zijn eigen boek erg goed bestudeerd!!!

Latham, die op zijn twaalfde voor het eerst achter een drumstel kroop, maakt een heel vlotte start. Zo zat hij al heel jong bij niemand minder dan B.B. King in de band, en werkte hij met jazztrombonist Bill Watrous. Zijn geboorteplaats Dallas, Texas, werd zo al snel te klein. Latham verhuisde naar LA, waar werk genoeg was. Zijn boek en zijn inmiddels uitgebreide ervaring bezorgden hem talloze studioklussen. Zo speelde hij als sessiemuzikant de muziek voor allerlei tv-series en commercials, maar ook voor films als Gone In Sixty Seconds (met Nicolas Cage en Anhgelinae Jolie) en Daredevil (Ben Affleck, Jennifer Garner).

In 1990 schreef Latham zijn tweede boek, Contemporary Drumset Techniques, en vijf jaar later zette hij werk uit beide boeken op dvd.

Beat Master Rick Latham speelde van 1997 tot 2002 met de Edgar Winter Band", waarmee hij onder meer op met als hoogte punt het optreden tijdens het het Jazz Festival in Montreux te horen was. Zijn eigen band, de Rick Latham en the Groove Doctors, richtte hij in 2000 op. De Groove Doctors, omschreven als de beste Fun Funk Band van deze tijd, nam  werdt opgericht in het jaar 2000. Deze band nam twee albums op.

Dat Lathams boeken geen toevalstreffer waren en nog altijd de moeite waard zijn, is te horen tijdens zijn clinic op het vijfde  en werdt beschreven als beste funk fun band van deze tijd.

Rick Latham ( Beat Master) is een veel beschreven artiest die vaak ten onrechte bekritiseert wordt. Zijn Clinics zijn magistraal en laat hij zien dat zijn boek geen lucky thing was.

Als drummer moet ik zeggen dat het soms lijkt of hij stil is blijven staan in zijn boek......als je hem hoort spelen is zijn basis zijn gedachte en zijn gedachte zijn spel. Door dit blijft Rick verbazen.

Rick blijft op vele fronten vele drummers voor en zal hij er altijd voor zorgen dat zijn clinics bijzonder de moeite waard zijn.

Lees verder op Slagwerkwereld.com

Fotografie: Arjan Aelmans & Arthur van Uden


Informations sur les cookies

Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.