Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music

DWF 2008 - Nick D’Virgilio

Nick speelde en zong het ene nummer na het andere. Bijzonder muzikaal liet hij horen wat hem zo bijzonder maakt. Vooral de balans tussen zijn cymbals en zijn mapex kit viel erg op. Goed verzorgde clinic die vanaf minuut 1 niet verveelde..... chapeau!

Je hoeft niet lang naar Spock’s Beard te luisteren om te kunnen concluderen dat dit geen gewone progressieve rockband is. Logisch dus dat drummer Nick D'Virgilio al evenmin een alledaagse drummer is. De man beschikt over een enorme dosis talent. Dat moet wel, want mensen als Peter Gabriel, Sheryl Crow en Kevin Gilbert huren je natuurlijk niet alleen in omdat je zo’n ontzettend aardige jongen bent.

Nick, in de wandeling vaak NDV genoemd, begon met drummen toen hij een jaar of drie was. ‘Eigenlijk deed ik mijn hele jeugd niks anders,’ vertelde bij onlangs in een interview, ‘afgezien van een partijtje basketbal of een beetje golfen. Rond mijn zevende leerde mijn broer me gitaar spelen. Les had ik verder niet, maar ik verbeterde mezelf door met platen mee te spelen, zowel op drums als op gitaar. Zo heb ik goed leren luisteren. Er is nog een tijd geweest dat ik het liefst Donny Osmond wilde zijn. Ik was toen vier… Twee jaar later kocht ik mijn eerste plaat van Kiss. Toen mijn broer me in die tijd Led Zeppelin en Genesis liet horen, was ik verkocht: dat was wat ik wilde spelen.’ Aardig is dat NDV later daadwerkelijk met Genesis zou spelen: zo komen dromen soms echt uit.

Tijdens een bluessessie in 1991 ontmoette Nick de uit LA afkomstige broers Neal en Alan Morse. De drie raakten bevriend – en de basis voor Spock’s Beard was gelegd.

Lees verder op Slagwerkwereld.com

Fotografie: Arjan Aelmans & Arthur van Uden


Informations sur les cookies

Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.