Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music

DWF 2008 - Liberty De Vitto

Liberty, die de eer had om te beginnen, stond al voor een groot gedeelte van het publiek. Het was goed om te zien dat er veel mensen gelijk de moeite hadden genomen om niets te hoeven missen. Als organisatie is die hoop niet altijd reëel maar het gaf een bijzonder goed gevoel. De oud drummer van Billy Joel liet horen waarom hij 30 jaar lang de eerste keus was. Ook Liberty, die een groot gedeelte van zijn leven met Billy deelde, liet door middel van twee songs van Joel horen dat zijn gedachte nog altijd in het verleden spookte. Sterke clinic die een drummer liet horen met een behoorlijk muzikaal en eigen karakter.

Drummer Liberty DeVitto grootse claim to fame is dat hij niet minder dan 27 jaar bij zanger en pianist Billy Joel speelde – en dat is voorwaar niet niksDeVitto kreeg muziek bijna letterlijk met de paplepel ingegoten: in het eenkamerappartement waar hij geboren werd, sliep hij in de la van een dressoir waar een altijd spelende radio op stond.

 

DeVitto leerde zichzelf drummen, vooral door veel met platen mee te spelen. Zijn eerste doorbraak kwam met een tour met Mitch Ryder, een zanger die in zijn veertigjarige carrière meer dan twee dozijn platen opnam. Het telefoontje kwam onverwacht. ‘Kun je vanavond invallen?’ Voor repetities was geen tijd – maar DeVitto deed wat er van hem verwacht werd en speelde vervolgens de hele zes weken durende tour uit.

 


Na Mitch Ryder volgden verschillende bands, waarmee DeVitto onder meer opende voor groepen als The James Gang en Grand Funk Railroad. Een auto-ongeluk na een show met laatstgenoemde band betekende een jaar lang niet spelen, tot hij gebeld werd om in te vallen bij – jawel – een band die zich vooral op bruiloften liet horen. In die tijd ontstond de band Toppers, een groep met een heel eigen sound, en vooral ook de groep die later de band van Billy Joel werd. Kom luisteren naar DeVitto, een door de wol geverfde oudgediende met een enorm verhaal en een muzikale ervaring om u tegen te zeggen.

 

Fotografie: Arthur van Uden


Informations sur les cookies

Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.