Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music

DWF 2008 - Jojo Mayer

De afsluiter had het niet makkelijk. Jojo had een flinke keel ontsteking wat overigens niet te horen was. Zijn onnavolgbare grooves en slagen blijven meesterlijk en Jojo liet zien waarom hij de vijfde editie afsloot.

Drummers die je gezien en gehoord MOET hebben. Jojo Mayer, bijvoorbeeld. Zoon van een bassist, twee jaar jong toen hij achter zijn eerste drumstel zat, en een begenadigd goochelaar, zowel met stokken als met kaarten.

Op zijn achttiende (!) speelt Jojo met meesterpianist Monty Alexander op alle grote Europese jazzfestivals, en tours met Dizzy Gillespie, Nina Simone en andere toppers volgen al snel – van Hiram Bullock en Leni Stern (vorig jaar nog op het Drumworld Festival!) tot de Screaming Headless Torsos, het Vienna Art Orchestra en Vernon Reid. Een bijna ongelooflijke mix van stijlen, met Jojo’s stimulerende spel steeds weer als onmiskenbaar middelpunt. Een felle groove en een ongenadige virtuositeit, met de precisie van een Zwitsers uurwerk, maar met zo veel meer plezier.

Met een bijna wereldbrede achtergrond in jazz, pop, rock en geïmproviseerde muziek specialiseerde Mayer zich de laatste jaren in live breakbeats, jungle, drum ’n bass en nu-skool breaks. Zijn Secret Weapons For The Modern Drummer behoort tot de best verkochte dvd’s van het moment.

Fotografie: Arjan Aelmans & Arthur van Uden


Informations sur les cookies

Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.