Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music

DWF 2008 - Joel Rosenblatt

Joel Rosenblatt, wellicht een keuze die niet iedereen kon begrijpen was meesterlijk. Bijzonder aardige gozer die op een voortreffelijke manier zijn eigen spel neerlegde op de Tama die voor hem klaar stond. Dat hij vroeger gestudeerd had met Dave Weckl was soms hier en daar goed hoorbaar, of horen we bij Weckl kleine dingetjes van Joel??, volgens Joel ...het laatste.

Pas na zijn highschool, onderweg naar Bridgeport University, hangt Rosenblatt de trompet definitief aan de wilgen en kiest hij voor drummen. Zijn opleiding zegt hij na een paar jaar vaarwel. Hij wil het vak in. Met een tournee met Blues Brothers’s gitarist Matt Guitar Murphy maakt hij een goede start. Daarna neemt hij enkele platen op en tourt hij met de Pure Prairie League. In deze periode dwingt hij veel respect af, als muzikant en als mens. Zijn talenten komen op de juiste momenten naar voren en zijn ambities blijven niet onopgemerkt. Rosenblatt studeert veel, speelt met talloze muzikanten en geeft daarnaast ook les.

Dat hij in die tijd kamergenoot van Dave Weckl was, is nog altijd in zijn spel terug te horen – net zoals elementen van Rosenblatt in de muziek van Weckl terug te vinden zijn. Het is dan ook nauwelijks verwonderlijk dat beide drummers geruime tijd bij latin-jazzmeester Michel Camillo speelden. ‘Als ik voor elke klap die ik bij Camillo gaf een cent had gekregen, vertelde Joel later over deze onnavolgbare pianovirtuoos, ‘was ik nu binnen geweest.’

Na Camillo volgen nog tal van topacts waaronder Spyro Gyra, saxofonist Bill Evans en gitarist Steve Kahn. Daarnaast schrijft hij – vaak ook door diezelfde artiesten uitgevoerde – nummers en verzorgt hij clinics.

Rosenblatt is in veel opzichten een drummer’s dream. Een veelzijdig muzikant die zich in tal van stijlen thuisvoelt, en een ongelooflijk muzikale drummer. Laat je door hem verbazen tijdens zijn Masterclass op het vijfde Drumworld Festival. Voor € 20 wordt je samen met 24 andere slagwerkers twee uur lang wijzer gemaakt door een muzikant die eindeloos veel te vertellen heeft over waar we allemaal van houden. Drummen.

Fotografie: Arjan Aelmans & Arthur van Uden


Informations sur les cookies

Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.