Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Drumworld festival 2007

Zondag 16 september was zo’n dag die geen drummer had mogen missen. Het vierde Adams Drumworld Festival liet weer nog meer dan voorgaande edities zien dat je met zo’n dagje Limburg een waar werelddrumfestival meemaakt. [nologo]

Een gigantische hal, geweldige drummers, altijd weer goed weer, uiterst betaalbare consumpties, prima geluid, twee videoschermen, en relaxte sfeer, vriendelijke standhouders, overal Adams-medewerkers die je te woord willen staan, de grootste drumwinkel van het land onder handbereik, en een festival waarop elke drummer niet minder dan een uur de tijd krijgt om z’n verhaal te doen. Wat wil een mens nog meer… Het programma was ook dit jaar indrukwekkend te noemen.

Darrin Mooney   11.30 -12.30

Darrin Mooney is echt een Typische Engelse Drummer....
Nadat hij gevraagd werd bij de Band Primal Scream, speelde hij op het album "XTRMNTR", dat uitkwam in het voorjaar van het jaar 2000. Dit album werd gerecenceerd door het Blad Q met 4 sterren. Met de albums "Vanishing Point" en "Evil Heat" werd de band wereldwijd gevraagd voor diverse festivals, bij sommige zelfs als Main Act!!. De laatste tour dateert uit het jaar 2004. Door in geheel Zuid-Amerika te toeren met veel succes.
Darrin leerde heel veel van Bob Armstrong en speelde vele verschillende stijlen in diverse bands. Vooral in de Bigband en in de Jazz had Darrin veel werk. In 2001 werd hij gevraagd door Gary Moore  het album "Back to the Blues" op te nemen. Dit resulteerde in een uitstekende realtie waardoor er nog twee albums volgden: "Scars"(2002) en "power of the Blues" in het jaar 2004.

Darrin is een gewaardeerde collega onders de drummers en profileert zich uitstekend tijdens Clinics......een waardige Drummer om het Adams Drumworld Festival af te trappen. 

Cindy Blackman  13.00-14.00

Na Darrin is Cindy Blackman aan de beurt.

Geboren en getogen in Ohio, begon ze haar carrière in New York als een straatartieste. Na een driejarige studie op de Berklee College of Music in Boston, Massachusetts kreeg ze privéles van de legendarische Leraar Alan Dawson. Haar doorbraak was in New York waar ze met haar eigen band veel speelde en zo opviel bij de retro Funk Rocker Lenny Kravitz. Lenny gaf haar zoveel zelfvertrouwen dat haar eigen stijl steeds meer bepalender werd. Die DVD "Multiplicity" onderstreept haar vermogen en haar stijl.
Volgens vele is Cindy Blackman een artiest die nog vele jaren te gaan heeft.
She is Thunder.....She is Fire,..... She is energy,.....She is Passion......She is

Gary Chaffee   14.30-15.30

Na dit vrouwlijk schoon in combinatie met haar spel zal zij het toneel verruilen met de meester die  Cindy Les gaf, Gary Chaffee.
Gary speelt van 14.30 tot 15.30 en zal iedereen verbazen. MASTERCLASS...is vol, je kunt je hiervoor niet meer aanmelden!! 

Gary Chaffee heeft een enorme staat van dienst. Zo was hij in de periode van 1972 tot 1976 voorzitter van "The Percussion Department at Berklee College of Music" en geeft hij nog altijd les in zijn eigen studio. Als je als leraar kunt aangeven dat je drummers zoals, Vinnie Colaiuta, Steve Smith, en Jonathan Mover hebt lesgegeven, met daarbij de kanttekening dat deze "cast" een aardig potje kan trommelen, dan mag je spreken over bijzondere kwaliteiten. Heb je daarbij ook nog eens zelf gespeeld met onder andere: Mike Stern, Pat Metheny, Abe Laboriel en Palle Danielsson, dan mogen we stellen dat we als Drumworld een mooi begin hebben van deze vierde editie. Bekijk zijn site eens en laat je door hem zelf een indruk geven.
Trots zijn we dan ook dat we dit hebben kunnen regelen in samenwerking met Yamaha Drums.

Flo Mounier    16.00-17.00

Na de leerzame tips van Gary is het tijd voor bruut geweld, bruut is wellicht niet het juiste woordt maar we willen het geweld wel onderstrepen. Als opmerking willen wij hierbij plaatsen dat wij gehoorbescherming op maat aan bieden....enkel een tip....!!
Flo Mounier speelt een uur lang melodische speed metal.

Zijn onbevreesde benadering naar het drummen heeft van Flo een drummer gemaakt waarvan je mag spreken van een sensatie in de Metal Scene. De combinatie's van brutale techniek, snelheid en zijn creative gedachtes geven zijn spel een ongelooflijke diepgang waar melodische ritmes gecombineerd worden met invloeden van Jazz en latin. Dit in zijn geheel maakt Flo een unieke drummer waar iedereen geïnspireerd door raakt. Zelfs, zoals ook eerder vermeld in het voorstukje, als je niet van speed metal houdt weet hij de juiste combinaties te vinden waardoor je gedachtes afdwalen en bewondering daarvoor in de plaats komt.
Geboren in Montreal, tourt hij de wereld over met de band Cryptopsy. Zijn extreme stijl heeft hem de mogelijkheid gegeven om te spelen in het New York's Guggenheim Museum en op het Museum Contemporary Canadian Art. Op het drumfestival in Montreal stal hij de show zo ook tijdens het drumfestival in Cape Breton. In 2006 wonnen Flo en Cryptopsy the Canadian Music Week Award voor: favoriete Metal/Hardcore artiest/groep. Voor iedereen die van power en van metal houdt is Flo Monier de drummer van het jaar.... 
   
Peter Erskine    17.30-18.30

Op vier jarige leeftijd begon Peter met drummen.Nu is hij al dertig jaar lang toonaangevend in de jazz Wereld.Hij begon zijn proffessionele carriere in het jaar 1972 toen hij zich bij het Stan Kenton Orchestra voegde. Na drie jaar Stan kenton en twee jaar met Maynard ferguson stond de Weather Report in de startblokken. De goede vriendschap tussen Jaco Pastorius en peter was een zeer belangrijk deel van het succes van deze legendarische band.

Na 4 jaar en 5 albums met weather report was het los, achtereen volgens kwamen er optredens van Mike Brecker, Mike Mainiere, Don Grolnick Eddie Gomez van Steps Ahead. Met maar liefs 400 albums op zijn naam met onder andere: Chick Corea, Mike Stern, Joni Mitchel, draagt Peter trost zijn leiderschap in de Jazz. Als een bescheide man die veel waarde hecht aan zijn familie
leidt hij tegenwoordig een wat rustiger leven. Clinics geven is een hoge uitzondering. Met twaalf solo albums op zijn naam en gewerkt te hebben met 's werelds beste muzikanten wordt hem dit van
harte gegund. Peter heeft nu meer tijd voor het maken van Composities voor dans en Theaters en tekenfilms.

Peter Erskine is een legende en is toonaangevend voor menig drummer heden ten dage.
Zijn manier van spelen is bepalend voor vele verschillende stijlen van muziek en zijn contributie voor de muziek is dan ook niet te beschrijven. Voor meer informatie moet je zijn site bezoeken. Indrukwekkend!

Het besef van Drumworld, dat voor de jonge gasten peter niet aan die eisen voldoet, waarmee zij worden groot gebracht, tracht Adams Drumworld dat geen neer te zetten om ook zij te laten horen waar de wortels zitten van de hedendaagse muziek. Het Adams Drumworld festival is nog niet begonnen maar het is nu al legendarisch. 

Voor iedereen  gaat het programma dan verder met Jonathan Mover. Hard maar iets subliemer naar onze mening, zijn stijl is niet vergelijken met Flo maar voor de kenner zullen er wel degelijk overeenkomstigheden zijn. Ook jonathan zal de zaal doen beven. Joathan is headline en daarmee de laatste artiest.

Jonathan Mover     19.00-20.00

in een klein stadje aan de noordkant van Boston begon "Peabody" op 13 jarige leeftijd met drummen. Vanuit zijn eerste oefenpad naar zijn eerste drumstel oefende Peabody enkel op zijn favoriete muziek en luisterde hij naar zijn favoriete drummers.
De Engelse progressieve rock scène en Artiesten zoals Frank Zappa, Todd Rundgren and the tubes, hadden een belangrijke invloed op hem. De muziek duwde hem in een richting waarbij hij al snel overging naar een tweede basdrum en hij zijn concert toms verdubbelde.Jonathan was eigenzinnig en speelde vooral veel zelf thuis…!, oefende op muziek waar hij het meest van hield. Bandjes trokken hem niet in die tijd. Hij nam veel tijd in het stemmen van zijn slagwerk om zo zijn melodische kant meer aan te scherpen. Deze toch eigenzinnige klassieke gedachte waar hij ook veel invloeden van overnam gaf hem de mogelijkheid om zich aan te sluiten aan een tour die gepland stond voor de legendarische : the incredible Tw man Band...ook bekend als ITMB. de kit was toen al uitgebreid met pauken, gongdrum en octobans.
Op het Berklee College of Music kreeg Jonathan privé les van Gary Chaffee. Na 6 maanden studeren en alles in zich opnemend wat Gary hem leerde, was Jonathan klaar om te verhuizen naar London. De vele studio klussen hielpen hem om dit ook financieel voor elkaar te krijgen.
London was de juiste keus... verschillende optredens en met de juiste contacten (Mike Corby/Toyah/Marillion) werd hij in verbinding gebracht met Steve Howe (Yes) en Steve Hackett (Genesis). Deze drie vormde GTR... Van het een kwam het ander. Gevraagd te worden door Joe Satriani en Steve Vai besloot hem om terug te keren naar de USA. We schrijven het jaar 1988. Dit was wederom een juiste keus, want de volgende artiesten namen dankbaar gebruik van zijn kennen: Alice Cooper, Aretha Franklin, Mick Jagger, Peter Frampton, Frank Gamble en vele andere.
Zoals vele drummers doet Jonathan ook produceren, wat in een eerste solo project resulteerde: "Einstein" een progressieve rock productie. Het tweede solo project is heden ten dage ook afgerond met de toepasselijke naam "Einstein too".
Jonathan Mover is een zeer veelzijdige drummer die door zijn bagage heel wat te vertellen heeft. Gezien zijn loopbaan geen eerste-dag-drummer maar een vakman die zijn beroep op een zeer eigenzinnige manier benadert...

Tijdens de clinic kunnen de gasten gebruik maken van het buitenterras waar consumpties voor aantrekkelijke prijzen op een vreindelijke manier worden verkocht. De stokkenverkoop zal tijdens dit festival niet meer in de winkel plaatsvinden, maar erbuiten. Het is dit jaar verboden om met stokken onze winkel te bezoeken. Adams Drumworld wil in geen enkel geval dat dit onze klanten tegenhoudt om naar het festival te komen, integendeel, we willen voorkomen dat het "lawaai" de communicatie belemmert. We willen onze klanten goed van dienst zijn en antwoorden geven op hun vragen. We hopen op jullie begrip. Onze verkopers hebben stokken voor diegene die bijv. een Cymbal wil testen .. dat blijft. Dus in combinatie met een verkoper kunnen we absoluut tot een mooie deal komen die dag.

Mister Universe zal ook van de partij zijn, gehuld in een waanzinnig pak zal hij tijdens het festival overal te bewonderen zijn. We hadden deze heer ook op de Beurs in Frankfurt. Ook daar was dit een groot succes.

De beurs zal er dit jaar ook weer zijn. In samenwerking met de Groothandelaren maken we er een mooie dag van. We kijken erna uit en we hopen dat het gezellig wordt en dat de gasten een mooie dag hebben want daar doen we het uiteindelijk voor.

Bij deze zijn jullie allemaal uitgenodigd..... Tot 16 September!


Informations sur les cookies

Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.