Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Ruud van de Laar

Ruud van de Laar, trompettist bij ‘Les Misérables”, freelance trompettist en docent aan Scholen in de Kunst te Amersfoort. Adams stelde mij in de gelegenheid om voor de nieuwe productie van Joop van den Ende een aantal Adams bugels uit te proberen.

Nadat ik ongeveer alle typen bugels had uitgeprobeerd, viel mijn keuze op de bugel met een sterling zilveren beker. Wat opvalt bij alle bugels is dat ze ongelofelijk makkelijk aanspreken. Het maakt niet uit in welk register je zit en of je hard of zacht speelt; het instrument reageert direct. De klank en de stemming blijven over alle registers zeer stabiel. De klank van deze bugels laten zich het beste omschrijven als: Warm, rond, veel kern en open, zonder naar ‘trompet’ te neigen. De weerstand van het instrument is over alle registers, met name in de hoogte uitermate aangenaam. Het instrument is in alle opzichten zeer flexibel, van laag tot hoog, van hard tot zacht, bij aanzetten en bindingen.

In de show moet ik een flink aantal keren wisselen en tussen trompet, bugel en piccolotrompet. Deze bugel past zich prima aan een reageert direct op datgene wat ik wil en doe. Juist door deze wisselingen is het prettig om te weten dat je een instrument hebt wat direct reageert, zonder al te veel aanpassingen te moeten doen.

Kortom, deze Adams bugels zijn een aanwinst voor de markt!