Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Frank Aendekerk

Hallo Miel, Met je aanstekelijke enthousiasme liet je me onlangs de nieuw ontwikkelde A7 zien en was je benieuwd naar mijn mening. Ik was direct onder de indruk na de eerste klanken, maar natuurlijk maakt een zwaluw nog geen zomer. Aanvankelijk voelde ik me goed thuis op het model met de gold brass beker. De A7 met de sterling silver beker was wat meer wennen. Ook het A4 model trok mijn aandacht, daar waar ik met een A5 niet zo goed uit de voeten kon. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat ik me al jaren het meest op mijn (speel)gemak voel op een trompet met weinig weerstand. In eerste instantie wilde ik dan ook de A7 gold brass en de A4 thuis wat langer testen. Op jouw aandringen heb ik ook de A7 sterling silver meegenomen. Herhaalde malen gaf je aan dat juist deze trompet heel goed overkwam, zeker wanneer ik er wat meer gewend aan zou zijn. Ik hoor je nog zeggen; "dit is jouw instrument, dat hoor ik, echt waar....."

Een aantal weken ben ik thuis aan de slag gegaan, jouw toeters meegezeuld naar repetities en concerten om zo veel mogelijk te testen en te vergelijken. Ondertussen ook nog een A7 met een red brass beker opgehaald zodat ik over alle mogelijke materiaalsoorten kon beschikken. Steeds vaker drongen je woorden tot me door en kwam ik geleidelijk aan erachter dat je gelijk had. En dat vonden ook jouw collega's Hans en Ton die ik herhaalde malen heb gevraagd ook even mee te luisteren als ik weer eens bij jullie aan het vergelijken was. De A4 is goed, maar uiteindelijk vielen de A7 gold brass en sterling silver meer in de smaak bij me. Dus gingen de A4 en de A7 red brass retour en bleven de gold brass en de sterling silver over. Weer maar eens getoeterd bij jullie met afwisslend Ton en Hans als klankbord. Verschillende speelstijlen, hard, zacht.... het maakt allemaal niet uit. Even flink loeien in het hoge register...het kan allemaal met een flexibiliteit en een kern die mijn Schilke S 22 overtreft, wellicht door de toch wel grote boring van de A7. De stemming is perfect en het instrument is zo flexibel. De trigger voor de lage D kan dicht blijven. En steeds meer kwam ik tot de ontdekking dat inderdaad die A7 sterling silver toch wel "mijn toeter" is. Een instrument waar ik, na een aanloopperiode, toch wel een hele bijzondere klik mee heb. "One of a kind" zoals je zoiets kunt noemen. Reden voor mij om mijn Schilke bij je achter te laten en je veel succes te wensen met de verkoop er van. Oh, en natuurlijk ook veel succes met het verder ontwikkelen en bouwen van instrumenten. En mocht je in de toekomst mijn A7 sterling silver met een ander model weten te overtreffen, wat ik me nauwelijks kan voorstellen, dan ben ik je man.

Achteraf gezien is het wel enigszins te verklaren waarom die A7 sterling silver zo bevalt. Net als mijn Adams-bugel (eveneens met een sterling silver beker) die ik eerder heb aangeschaft is die zilveren beker voor mij van doorslaggevende aard. Maar ook het ietwat dikkere plaatwerk waar die beker van is gemaakt. Voor mij als muzikant een zeer goede samenstelling wat er voor zorgt dat ik nu beschik over een mooie combinatie van een Adams Bb trompet en een Adams bugel. Ik verheug me nu al op de C-trompet die je voor me gaat bouwen met ongeveer dezelfde specificaties als de A7. Wat dat betreft hebben we samen al met elkaar gedeeld dat het geen Amerikaans model moet worden met zo'n lange beker maar dat die C-trompet in alle afmetingen overeenkomstig de stemming moet zijn. Net zoals de Duitse (cylinder)trompetten worden gebouwd. Ik zie uit naar deze samenwerking.

Miel, wederom bedankt en toch leuk te constateren dat een Geit een Bok over de streep moet trekken...... En natuurlijk een vette knipoog naar collega Guus Dohmen die als 1e met een A7 op de proppen kwam bij de Bokken.

Hartelijke groet,

Frank Aendekerk
Solotrompettist van Harmonie St. Michaël van Thorn

Informations sur les cookies

Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.