Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Böhmischer Traum

Dimanche 22 mai 2022 | 13:00 - 18:00 | MC Ittervoort

We zijn verheugd u te mogen mededelen dat we dit jaar dan toch de "Böhmischer Traum" gaan organiseren bij Adams Music Centre in Ittervoort!

3 top-kapellen passeren de revue te weten:

  • Böhmerwaldkapel
  • Judaska
  • Die Original Maaskapelle

De toegang is gratis! Dus we heten u van harte welkom op zondag 22 mei!

 

Böhmerwaldkapel

Hoewel de Böhmerwald Blaaskapel officieel in 1968 werd opgericht en in 1969 voor het eerst optrad, vond, dankzij de voorgangers, al in 1975 het zilveren jubi­leum­feest plaats. 

De Böhmerwald (Blaas)kapel telde toen 16 leden en nu weer. "Het zijn niet dezelfde mensen, ze komen wel weer uit de fanfare en ook nu tellen hebben vijf leden de achternaam 'Diederen'. Het repertoire is geënt op Ernst Mosch en de Böhmische muziek. En het zal uiter­aard niet bij één optreden blijven."  

De nieuwe Böhmerwaldkapel timmert flink aan de weg, met een zeer gemotiveerde groep muzikanten en jonge talenten, waar limburg de komende jaren nog heel wat van kan verwachten.

Meer informatie: https://www.bohmerwaldkapel.com/home 

 

Judaska

Blaaskapel Judaska is opgericht in 2002 en bestaat uit ervaren amateur muzikanten. Judaska is ontstaan uit diverse Limburgse en Brabantse harmonieën, fanfares alsmede blaaskapellen. 

Judaska is begonnen als een Regionale kapel die door de jaren heen uitgegroeid is tot een vooraanstaande kapel, die in binnen- en buitenland zijn sporen reeds verdiend heeft.  Het repertoire van Judaska bestaat uit een zeer breed scala, o. a uit Tsjechische, Böhmische  en amusementsmuziek. Wij schrikken ook niet terug om een Dixieland nummer ten gehore te brengen. Wij staan garant voor een goed stuk muziek, gebracht op Judaskaanse wijze. Dit doen wij met veel plezier, maar vooral met grote passie voor de blaasmuziek. Onze uitdaging is dan ook om het publiek te amuseren en mee te nemen in ons muzikaal avontuur. 

Meer informatie: https://www.judaska.nl/nl/

 

Die Original Maaskapelle

De Maaskapel, opgericht in 1952, bestaat uit tien muzikanten en een geluidstechnicus en staat sinds 1980 onder leiding van Bert Adams.

De Maaskapel is een ‘Stimmungskapelle’.  Niet één genre blaasmuziek maar een variëteit  van verschillende stijlen.  Dat is het  handelsmerk.  Het repertoire strekt zich dan ook uit van Egerländer -, Böhmische – en Moravische muziek aangevuld met Oostenrijkse- en Oberkrainer muziek tot Limburgse liedjes, schlagers en Spaanse / Mexicaanse melodieën.  Dit alles in soms wisselende bezettingen, met zang en met solistische optredens.

Zo amuseren wij ons publiek en gaan wij ieder optreden opnieuw voor de spreekwoordelijke publieksprijs. Het succes van dit concept zorgt jaar in jaar uit voor een zeer goed gevulde agenda. Dit alles onder de bezielende leiding van Bert Adams.

Dit jaar viert De Maaskapel haar 70-jarig jubileum! Bert Adams is sinds 1972 lid van de vereniging en viert dus dit jaar zijn 50-jarig jubileum. Wist u ook dat De Maaskapel al 12 CD's heeft uitgebracht?

Meer informatie: http://www.maaskapel.nl/

Informations sur les cookies

Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.