Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Ergonomie jonge fluitisten

Vrijdag 21 april 2023 | 10:00 - 11:00 | Lokaal A

Een goede houding: Waveline fluiten voor fluitdocenten en leerlingen. Vooral bij jonge fluitisten ligt het gevaar van een verkeerde houding tijdens het fluit spelen serieus op de loer!

Er zijn veel hulpmiddelen in de handel die dit gevaar verminderen. In deze workshop kijken we beter naar de Waveline fluit. Wat is het voordeel van deze fluit ten opzichte van de fluiten met gebogen kopstuk? Welke voordelen heeft het voor bijvoorbeeld de houding?
We praten niet alleen over de Waveline fluit, we gaan ze ook uittesten. Tijdens de workshop zijn voldoende Waveline fluiten beschikbaar. Samen studeren we op de Waveline fluit en stuk in en vormen we een Waveline fluitensemble.

Een leuke, actieve workshop voor fluitdocenten en leerlingen!

Rogier de Pijper schreef de beginnersmethode ‘Fluitmethode.nl’ en ‘Fluitmethode.be’. In 2011 startte hij met zijn project Flute Colors. Een project waarbij Rogier zich inzet om moderne speeltechnieken voor fluit toegankelijk te maken voor fluitisten, componisten en luisteraars. In 2016 verscheen zijn boek Flute Colors met 112 oefeningen om het fluitspel te verbeteren door middel van het gebruik van moderne speeltechnieken. Rogier geeft regelmatig concerten en workshops over de hele wereld.

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door JUPITER Waveline fluiten.

Rogier de Pijper
Lees meer
Menu