Blaasmuziek in de Adams Fabrieken
Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Blaasmuziek in de Adams Fabrieken

Gezamenlijk Concert der Thorner Harmonie├źn

Donderdag 26 mei 2022 - 20:00 uur
Harmonie St. Michaël van Thorn o.l.v. Ivan Meylemans
Koninklijke Harmonie van Thorn o.l.v. Jan Cober

Bestel hier uw tickets

Eén keer per jaar krijgt u de kans om zowel de Koninklijke Harmonie (de Bokken) en Harmonie St. Michaël van Thorn (de Geiten) op één avond aan het werk te zien. Al sinds 1947 vindt dit concert plaats op Hemelvaartsdag en na een historische onderbreking van twee jaar vanwege de COVID-19-pandemie keren de orkesten in 2022 terug op het podium voor het Gezamenlijk Concert der Thorner Harmonieën. Beide toporkesten hunkeren om weer voor publiek te kunnen musiceren en alle voortekenen zijn gunstig voor een fantastische avond.

Regerend Europees Kampioen St. Michaël brengt voor de pauze o.l.v. Ivan Meylemans een programma met o.a. de ‘Rosenkavalier Suite’ van Richard Strauss. ‘De geiten’ hebben een druk seizoen voor de boeg met concerten in o.a. Concertzaal Tilburg, Tivoli Vredenburg en als gast in de concertserie van het WMC-festival. Zonder twijfel hoort u deze avond St. Michaël op haar best aan het werk.

En dat geldt niet in mindere mate voor het andere orkest uit het ‘Witte Stadje’: Niemand minder dan de Koninklijke Harmonie o.l.v. Jan Cober. Zij nemen aanstaande zomer – 25 jaar na hun laatste WMC-titel – namelijk deel aan het Wereld Muziek Concours en zullen in de concertdivisie ongetwijfeld hoge ogen gaan gooien. U heeft deze avond dus de kans om ‘de bokken’ aan het werk te zien in de aanloop naar dit concours. 

Programma

Harmonie St. Michaël van Thorn
1. Tiento del primer tono y batalla imperial - Cristobal Halffter
2. Concert Românesc - György Ligeti 
3. Rosenkavalier Suite - Richard Strauss

- Pauze-

Koninklijke Harmonie van Thorn
1. Legends (Leyendas) - Oscar Navarro
    Voor klarinet en orkest, solist: Fons Klesman
2. Hell and Heaven (Infierno y Cielo) - Oscar Navarro
    Symfonie nummer 1 voor harmonieorkest

Bestel hier uw tickets

Menu