Adams Musical Instruments - Experience the Sound of Quality

Niall O'Riordan

De door critici als 'schitterende', 'tonaal ravissante en technisch vlekkeloze' (British Flute Society) omschreven Ierse fluitist Niall O'Riordan geniet een internationale carrière als solist en docent. In 2014 werd hij bekroond met de “Rising star Award” van Sir James Galway in het Galway International Flute Festival, Weggis, Zwitserland en werd beloond met een 14k gouden kopstuk door Nagahara Flutes Boston.

Als solist verscheen Niall bij de Eerste Canadese Conventie voor Fluit (2013), de British Flute Society Conventie en het San Francisco International Flute Festival (2014) en hij treedt regelmatig op in Europa met pianiste Anne Marshall. Hij is mede-oprichter van Whole Musician, een collectief van vijf internationale fluitisten dat ongeëvenaarde holistische retraites aanbiedt. In 2014 hielden ze retraites bij Big Bear Lake Californië, en Notting Hill in Londen.
Niall is een ervaren en gedreven docent en haalde geavanceerde kwalificaties in de fluit pedagogiek aan de Universiteit van Lund, Zweden, waar hij later ook gastdocent werd. Hij geeft les aan het University College in Cork en de Cork School of Music, was assistent docent aan de Oxford Flute Summer School (2006-2010), en gaf workshops bij William Bennett's Summer School (2011).
Niall is een gecertificeerd Feldenkrais Methode docent en doceert als zodanig bewustwording door middel van beweging. Hij maakt gebruik van de Feldenkrais methode om muzikanten te helpen hun potentieel te verhogen.
Hij heeft Feldenkrais lessen gegeven op het Galway International Flute Festival sinds 2013. Hij is internationaal erkend voor zijn volledig holistische benadering van fluitspel en pedagogiek, geïnspireerd door yoga, psychologie, stemvorming, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), metafysica en visualisatie. Hij heeft workshops gegeven bij de laatste vier Britse Flute Society conventies en wordt alom geprezen voor zijn baanbrekende benadering van dit onderwerp.
Niall O'Riordan kreeg zijn MA en BMus van Cork School of Music, Ierland, waar hij beurzen kreeg om te studeren met Evelyn Grant en Sabine Ducrot.

Foto's: Annette Kempers, Marina Chichi.


Fotogalerij

Festival
Adams Musical Instruments bestaat 50 jaar Win deze maand een pauken set! Doe mee en win!

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info