Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Master Class Ulla Miilmann

Zondag 24 april 2022 | 09:30 - 16:30 | Lokaal E

We zijn bijzonder blij jullie op dit jubileum festival voor te kunnen stellen aan deze energieke fluitiste uit Denemarken. Een innemende persoonlijkheid en fantastische docente!

Fluitiste Ulla Miilmann werd geboren in 1972 in Denemarken. Ze behaalde haar Bachelor of Music aan de North Carolina School of the Arts in 1992. Tijdens haar studententijd werd Ulla Miilmann al geselecteerd als vertegenwoordiger van Denemarken in de European Broadcasting Union "Concerten voor jonge solisten".
Mevrouw Miilmann is prijswinnaar in verschillende competities, waaronder de prestigieuze "Flute-Talk" -wedstrijd in Chicago en de Deense All Music-wedstrijd. In de laatste won ze een gouden medaille.
Ulla Miilmann is een veel voorkomende keuze voor prijzen en onderscheidingen, vanwege haar uitstekende artistieke vaardigheden en haar toewijding voor de verbetering van haar leef- en werkomgeving.  Denk aan de zeer gewaardeerde "Jacob Gade Award" en de "Krantenkritiek Artist Prize".
In 1994, op de verbazingwekkende jonge leeftijd van 22, werd Alla Miilmann Solofluitist van het Deense nationale symfonieorkest. Sindsdien verscheen ze als soliste bij alle grote orkesten in Kopenhagen en op tournee naar Taiwan, waar Deense muziek het hoofdthema van de tour was.
Ze heeft als kamermusicus in heel Scandinavië gewerkt met veel gerespecteerde ensembles en solisten; Het Deense Radio Woodwind Quintet, pianist Katrine Gislinge, cembalist Lars Ulrik Mortensen en violist Gidon Kremer om er een paar te noemen.
In februari 2006 ontving Ulla Miilmann een Grammy-nominatie in de categorie "Beste solioistische uitvoering met orkest" voor de opname van "Concerto voor fluit en orkest" van Ole Schmidt.
Ulla Miilmann is een Haynes-artiest, speelt een handgemaakte 19,5-karaats gouden fluit en speelt een houten Yamaha-fluit exclusief voor barok uitvoeringen.

Haar medewerking aan dit Fluitfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Haynes Flutes.

Ulla Miilmann
Lees meer
Menu