Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Master Class Anne-Catherine Heinzmann

Zaterdag 23 april 2022 | 13:30 - 17:30 | Lokaal G

Anne-Cathérine Heinzmann geniet een uitstekende reputatie als een veelzijdige soliste, ze is een veelgevraagde kamermusicus en een gepassioneerde en succesvolle docent. We zijn erg blij dat ze ook dit jaar weer te gast is op ons festival.

Anne-Cathérine Heinzman werd geboren in Hamburg in een zeer muzikale familiekomt en studeerde aanvankelijk in de internationaal gerenommeerde klas van prof. Jean-Claude Gérard (Stuttgart) en later bij prof. Jeanne Baxtresser (New York) en prof. Michael-Martin Kofler ( Mozarteum Salzburg).
Ze ontving ook belangrijke impulsen van Aurèle Nicolet en Paul Meisen.
Ze is laureaat van vele nationale en internationale wedstrijden (waaronder Kuhlau Competition, Flute-Talk Chicago, International Flute Competition Budapest) en werd ondersteund door de Studienstiftung des deutschen Volkes, de Chamber Music Foundation "Villa Musica", de Duitse Stichting Musikleben en de Duitse Muziekraad.
Gedurende vele jaren heeft ze waardevolle ervaring opgedaan als plaatsvervangend soloflutist bij het Frankfurt Opera and Museum Orchestra. Naast haar solocarrière heeft kamermuziek een belangrijke focus.
Met haar ensemble, het Trio Charolca, verscheen ze op talloze concertpodia. De interesse in hedendaagse muziek en het enthousiasme voor nieuwe tonale mogelijkheden vormen de basis van hun contrastrijke en intelligent ontworpen programma's.

Anne-Cathérine Heinzmann
Lees meer
Menu