Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Master Class Anna Garzuly

Zaterdag 23 april 2022 | 09:30 - 12:30 | Lokaal G

De fluitist Anna Garzuly-Wahlgren werd geboren in Szombathely / Hongarije. Ze studeerde eerst in Boedapest en München, en voltooide haar studie met onderscheiding op de New York Manhattan School of Music.

Terwijl ze nog studeerde werd ze plaatsvervangend eerste fluitiste in het Gewandhausorchester in Leipzig.

Ze won vele prijzen op prestigieuze internationale wedstrijden zoals Genève, Kobe, Scheveningen, Markneukirchen en Boedapest. Ze werd bekroond met de prijs van de stad Ingolstadt en speelde haar debuut concert, als winnaar van de East & West Artists Competition in Carnegie Hall in New York.

Anna is een veelgevraagd solist en kamermusicus. Ze speelde onder andere soloconcerten met het Gewandhaus Orkest olv Herbert Blomstedt en Riccardo Chailly. Zij is mede-oprichter van het Leipzig Fluit Ensemble "Quintessence" en speelde in diverse kamermuziek formaties, zoals het Gewandhaus Octet, Sabine Meyer Ensemble, Linos Ensemble, Wind Ensemble armonia. Ze is docent op de Mendelssohn Orchestra Academy van het Gewandhaus en geeft les aan de Musikhochschule in Frankfurt.
Sinds 2017 geeft Anna Garzuly ook les aan de Hochschule für Musik " Felix Mendelssohn-Bartholdy" in Leipzig als Professor voor Bläserkammermusik.

Anna Garzuly
Lees meer
Menu