Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

De Fluitwedstrijd

Zaterdag 23 april 2022 | 10:15 - 12:00 | Concertzaal

De Fluitwedstrijd is een wedstrijd voor fluitisten die in drie verschillende leeftijdscategorieën (5 t/m 9 jaar, 10 t/m 13 jaar en 14 t/m 18 jaar) wordt gehouden tijdens het Internationale Fluitfestival bij Adams in Ittervoort, en wel op zaterdag 23 en zondag 24 april 2022.

Tijdens de wedstrijd heb je 5 minuten de tijd om je favoriete muziekstuk te laten horen. Je wordt tevoren in groepjes ingedeeld zodat je weet hoe laat je mag spelen.

We hebben pianist (Jeroen Snijder of Peter-Jan Verhoyen) voor je geregeld die je kan begeleiden en met wie je tevoren even kunt oefenen. Je mag ook een eigen pianist meenemen of solo spelen, maar begeleiding door cd mag niet.

Vergeet niet de bladmuziek voor de pianist op te sturen wanneer je je aanmeldt. Je mag tijdens de wedstrijd alleen kopieën gebruiken als je ook de originele bladmuziek bij je hebt.

Alleen als je dwarsfluit speelt mag je meedoen. Uiteraard mag dat ook piccolo, altfluit of een andere grote dwarsfluit zijn. Ook een gemengd ensemble is toegestaan zolang de dwarsfluit maar een belangrijke rol heeft.

Je kunt je tot 3 weken voor de wedstrijddatum online opgeven via defluitwedstrijd.nl. Bij veel aanmeldingen stopt de inschrijftermijn eerder. Het online formulier is dan niet meer beschikbaar op de website.

Voor meer informatie, de prijzen die je kunt winnen, jury en andere praktische zaken kun je terecht op Informatie - Fluitconcours

De Fluitwedstijd wordt gesponsord door Jupiter Waveline Fluiten.

Menu