Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Workshop Improvisatie door Ned McGowan

Vrijdag 22 april 2022 | 11:15 - 12:30 | Lokaal B

Ned McGowan (1970) is een fluitist en componist van hedendaagse klassieke muziek, geboren in de Verenigde Staten, woonachtig in Nederland.

Bekend om ritmische vitaliteit en technische virtuositeit, heeft zijn muziek prijzen gewonnen en is uitgevoerd in Carnegie Hall, het Concertgebouw en andere zalen en festivals over de hele wereld door vele orkesten, ensembles en solisten. Als fluitist speelt hij klassiek, hedendaags en improvisatieconcerten internationaal en hij heeft een speciale liefde voor de contrabasfluit, in 2016 met het album: The Art of the Contrabass Flute.

Zijn werken omvatten Concerto voor iPad en orkest (2012) dat al vele malen in Nederland, de VS en Brazilië is gespeeld, Workshop (2004) voor blokfluit en tape, six pièces mécaniques (2012), geschreven voor Calefax & Eric Vloemans, Cleveland Times (2016), in opdracht van de NFA Flute Convention, Bantammer Swing (2008), een concert voor contrabasfluit en orkest, dat in première ging in Carnegie Hall door het American Composers Orchestra, en de recente Garden of Iniquitous Creatures (2016), voor de Grammy Award winnende sextet Eighth Blackbird, die in november 2016 in première ging in De Doelen, Rotterdam.

Ned McGowan
Lees meer
Menu