12th Adams International Flute Festival

Schema

Workshop Breath and Balance

21 april 2017, 13:30 - 15:00
Evenement is verstreken

Verbeter je fluitspel van binnenuit met de Feldenkrais Methode

De Feldenkrais Methode is een educatieve methode gericht op zelfbewustzijn en het leren van kleine bewegingen, die kunnen leiden tot verbeterde coŲrdinatie en functioneren. Het is vernoemd naar de oprichter, Moshe Feldenkrais (1904-1984), een ingenieur en natuurkundige evenals een Judo leraar.
Wat zijn de voordelen?
Een efficiŽntere houding
Gemakkelijke en volle ademhaling
Verlichting van spanning en spierpijn
Meer ontspanning en welzijn
Verbeterde prestatie
Verhoogde vitaliteit

Wat kun je verwachten:
Deze workshop is gericht op de relatie tussen adem en evenwicht en op verbetering van beide. U wordt mondeling meegenomen door een opeenvolging van kleine bewegingen die werken als een fysiek raadsel. Elke nieuwe beweging wordt herhaald en onderzocht, zodat u er vertrouwd mee raakt en zodat u kunt beginnen te spelen met ongewone relaties tussen de bewegingen. Door uw eigen nieuwsgierigheid leert u de wereld van uw interne sensatie verkennen op uw eigen tempo. U leert om dit bewustzijn te gebruiken en chronische patronen van spanning los te laten en nieuwe bewegingsmogelijkheden te creŽren. Resultaten van deze les kunnen onder andere zijn: een verbeterde toonvorming, betere coŲrdinatie en een vrijere ademhaling.

Foto's: Annette Kempers FotografieTalen


Leraren


  • Niall O'Riordan De door critici als 'schitterende', 'tonaal ravissante en technisch vlekkeloze' (British Flute Society) omschreven Ierse...