Symposion Für Flöte Innsbruck

Sophie Dufeutrelle

Sophie Dufeutrelle, fluitiste, docent en componist, heeft een originele artistieke carrière ontwikkeld die pedagogiek, concerteren en componeren omvat.
Haar originele portfolio interesseert steeds meer professionele fluitisten sinds 1990, zowel het solo repertoire als ook het pedagogisch werk wat Sophie Dufeutrelle heeft ontwikkeld in de afgelopen 30 jaar.

De muzikale taal van Sophie Dufeutrelle combineert hedendaags en klassiek vocabulaire, het boeit publiek vanwege de toegankelijkheid en de musici vanwege de innovatieve en positieve diversiteit. In 2016 ontving ze de volgende prijzen voor haar werk:

- Musical Teaching Award 2016 voor 'Marine', een werk voor fluitorkest, uitgereikt door de Union of Music Publishers in Frankrijk.
- Prijs als finalist in de Newly Published Flute Competition, uitgereikt door de National Flute Association (NFA) in de Verenigde Staten.

In Frankrijk heeft ze al meer dan 200 dagen masterclasses gegeven over haar repertoire en hedendaagse muziek en daarmee dus gehoor gegeven aan de vele uitnodigingen van docenten aan conservatoria en muziekscholen. Sinds 2010 hebben haar activiteiten zich uitgebreid naar Europa en Noord en Zuid Amerika: Zwitserland, Noorwegen, Duitsland, Kroatië, Engeland, Zweden, Frans Guinea, Spanje, Argentinië, Bolivia en de Verenigde Staten (drie keer uitgenodigd door de NFA: 2012, 2015, 2016).

Ze is gepassioneerd over alle maten fluiten en daarmee is Sophie Dufeutrelle de spil voor de ontwikkeling van fluitkoren en orkesten in Frankrijk. Door middel van een zeer origineel repertoire stelt ze kwaliteit, muzikaal plezier, het ontdekken van moderne technieken, samenspel, improvisatie en persoonlijke ontwikkeling van elke individuele musicus voorop.

Over de afgelopen 25 jaar zijn haar werken een ‘must’ geworden in Frankrijk en daarbuiten. Fluitklassen en koren spelen haar werken in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Turkije, Duitsland, Verenigde Staten, Noorwegen, Canada, België, Spanje…

Vooraanstaande fluitisten hebben haar gevraagd als componiste, terwijl anderen haar werk hebben uitgevoerd of voorzien van een voorwoord: Maxence Larrieu, Philippe Bernold, Matthias Ziegler, Jean-Louis Beaumadier en Peter Sheridan.


Talen