12th Adams International Flute Festival

Machteld Van Geenhoven

Machteld Van Geenhoven studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en behaalde er de eerste prijs fluit en het pedagogisch diploma.

Zij volgde later master classes bij Geoffrey Gilbert, Alexa Still & Philippa Davies in Engeland. Als lerares fluit & samenspel is zij verbonden aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Herentals.

Vanuit haar positieve ervaring als Suzuki-ouder (haar dochter Lieselotte startte succesvol op 4-jarige leeftijd via deze methodiek met altviool bij Kortjakje vzw), groeide vrij snel de interesse om zich te gaan verdiepen in de Suzuki – Fluitmethode.

fl-docent

In april 2008 behaalde zij als eerste fluitiste in België het einddiploma van Suzuki Fluitleraar voor een internationale jury in Gouda (NL) volgens de richtlijnen van de European Suzuki Association.

Zij wordt regelmatig uitgenodigd als gastdocent op Suzuki-workshops in Engeland, België, Duitsland, Nederland, Finland & Italië.

Zij is mede-oprichtster en voorzitster van Suzuki Fluit Vlaanderen vzw en bestuurslid van Talent Education Suzuki Institute Belgium vzw.

Momenteel is zij de bezieler van de opleiding tot Suzuki Fluitdocent in België: met steun van TESIB vzw nodigde zij Karen Lavie uit om een Teacher Training programma op te starten in ons land en vinden meer en meer fluitdocenten hun weg naar deze fantastische methodiek.

Velen van haar leerlingen krijgen na audities een soloplekje in een jeugdorkest. Haar bekendste oud-leerlinge is Eva Vennekens, Master Musikhochschule Nürnberg (D) en studeerde bij Jeanne Baxtresser is Pittsburg (USA).


Languages