Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Evenement van Music Centre Lummen

Muziektheathervoorstelling Tijger! Tijger!

Zondag 29 augustus 2021 | 11:00 - 13:00

Brassery presenteert de nieuwe muziektheatervoorstelling: Tijger! Tijger!

met verteller/ 'held' van dienst:
Dempsey Hendrickx
en koperkwintet Brassery

Het vervolg op 'Mowgli van de Wolvenhorde'. De inkom is gratis maar reservering is vereist.

Iedereen heeft ooit al wel eens gehoord van Mowgli. Mowgli van de Wolvenhorde. Zijn verhaal werd neergeschreven in fantastisch mooie boeken. Er werden films over hem gemaakt. Tekenfilms. Zelfs een toneelstuk.

Mowgli … Het mensenkind dat opgevoed werd door de wolven. Dat les kreeg van Baloe, de bruine beer. En van Bagheera, de zwarte panter. Dat stiekem een uitstapje maakte naar Bandar Log, gevangen genomen werd door het apenvolk om vervolgens bevrijd te worden door Ka, de slang. Mowgli die het op de Raadsrots aan de stok kreeg met Sherekahn, de gestreepte tijger, en er zich zo meteen een vijand voor het leven mee op de nek haalde. Mowgli die daarna de Raadsrots verliet en de jungle de rug toekeerde om bij het mensenvolk te gaan leven.

Maar daar stopt het meestal …. Dat verhaal. Daar stoppen de films, de boeken, het toneelstuk. Maar het verhaal was nog niet gedaan. Want wat gebeurde er met Mowgli nadat hij de Raadsrots verliet en zich onder de mensen wilde begeven? Dat kom je misschien wel te weten in Tijger! Tijger!, de nieuwste voorstelling van Koperkwintet Brassery en het vervolg op Mowgli van de Wolvenhorde.

Tijger! Tijger! wordt opnieuw een eigenzinnige muzikale vertelling. Altijd spannend, verrassend en af en toe ook behoorlijk grappig. Vijf muzikanten ‘blazen’ het verhaal leven in. Marijke van den Acker maakte prachtige tekeningen die het verhaal niet alleen maar illustreren, maar het meteen een gevoelsmatige ondersteuning bieden. En ‘held’ van dienst, meesterverteller Dempsey vertelt zoals alleen meestervertellers kunnen vertellen.

Heel benieuwd of dit verhaal ook goed gaat aflopen.

Doelgroep: 8 tot 12 jaar