Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Evenement

Lummen: Jubileumconcert 50 Jaar Adams GEANNULEERD

Woensdag 1 juli 2020 | 20:00 - 22:00

Adams bestaat 50 jaar, en dit vieren we op woensdag 1 juli in Lummen tijdens een concert van de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine. Onder leiding van Adjudant-majoor Kapelmeester Bjorn Verschoore presenteert de Koninklijke Muziekkapel van de Marine een niet te missen populair programma.

Momenteel bestaat de ‘Koninklijke Muziekkapel van de Marine’ uit 36 professionele musici die door het wereldwijd ten dienste stellen van hun talenten de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine als volwaardige Belgische ambassadeur over de wereldzeeën uit laat varen.

Inkom: 10 Euro met gratis consumptie.

Meer info over de KMuMarine:  http://royalbands.mil.be

 

Wie is Kapelmeester Bjorn Verschoore?

Bjorn Verschoore (Izegem, 22 juli ’79) studeerde saxofoon aan de stedelijke muziekacademie te Izegem om daarna aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in 2002 het diploma 'Meester in de muziek' te behalen met grote onderscheiding in de klas van Norbert Nozy. Verder studeerde hij aan het Real Conservatorio Superior de Musica de Madrid (Es) bij Dhr. M.Mijan. en volgde diverse masterclasses  bij o.a. François Daneels (B), J.M Goury (Fr) , Claude Delangle (Fr) , Arno Bornkamp (Nl)… Als saxofonist actief zowel in de “Klassieke”, als in de “Jazz en lichte muziek”wereld, speelt hij geregeld bij orkesten zoals de Brussels philharmonic (VRO-orkest) , het Symfonieorkest van Vlaanderen , De Philharmonie , de Marinierskapel (NL), het orkest van de Vlaamse Opera en van De Munt…  Hij deelde ook het podium met oa., James Morrison, Eddie Daniels, .... Hij begon zijn militaire loopbaan in 2001 als saxofonist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Marine waar hij in 2006 1°solist werd. In 2009 geslaagd in de examens van onderkapelmeester en sinds 4 januari 2010 is Oppermeester-Chef Bjorn Verschoore officieel aangesteld in de functie van dienstdoend Kapelmeester.

CV Bjorn Verschoore, OMC, oppermeester-chef Kapelmeester

 

Historiek van de Muziekkapel

DE KONINKLIJKE MUZIEKKAPEL VAN DE BELGISCHE MARINE

 Op 1 juli 1947 werd te Oostende de Muziekkapel van de Zeemacht officieel opgericht. De eerste kapelmeester, luitenant Louis Gasia, componeerde de beroemde mars van de Zeemacht op folkloristische thema’s zoals ‘Het Loze Vissertje’ en ‘Maman les Petits Bateaux’.

 De opeenvolgende kapelmeesters gaven één voor één, met hun eigen talent en vaardigheden,  een bepaalde “touch” en stijl aan de muziekkapel van de Marine. De muziekkapel van de Belgische Marine krijgt de volwaardige status aangemeten van waardige ambassadeurs van de Belgische muziek;  waarbij de Belgische militaire muziek een bijzondere plaats inneemt. In de jaren ’90 zijn de buitenlandse trips , zowel voor het spelen van concerten als het invullen van “Taptoes” niet meer te tellen. Er gemusiceerd in Krakow, Gedansk, Stuttgart, Keulen, Albertville, Gap, Normandië,  Virginia (USA), Budapest, Modena, Breda, Luxemburg, Berlijn, Birmingham, … Grote festivals als deze te “Halifax” (CA) kregen in  2010 het bezoek van de muziekkapel.

 De  aanvragen voor internationale optredens blijven binnenstromen en brachten het orkest  tot in China , waar het in “Nan-Chang” onze driekleur alle eer aandeed. Ook het “Festival International de Musiques Militaires de Québec (Canada)   heeft al meerdere malen de Koninklijke muziekkapel van de Marine geprogrammeerd. In 2013 was de Marine er te gast met hun prachtige show “@BE”. In 2014 werd gemusiceerd tijdens de “Tattoo de la Liberté à Caen (Fr)”. Sedert 2015 staat er een show op het programma, gelinkt aan WO I, namelijk “Fields of Honor”. Deze kon ondermeer in “Lucerne (CH)” het Zwitserse publiek uitermate bekoren. In 2016 stond dan de marine-medley “Fair Winds and Following Seas” op het muzikaal menu. (gebracht op de “Highland MilitaryTattoo” te Inverness - Schotland).

Intussen werd in 2018 Giulianova (IT) en in 2019 Parijs alsook het Festival Int. D’Avenches (CH) aangedaan.

 Sinds 04 januari 2010 wordt de functie van Kapelmeester vervuld door oppermeester-chef Bjorn Verschoore. Samen met de adjunct-kapelmeesters Oppermeesters Kurt Callebert en   Alain Mertens, loodsen zij dit ensemble doorheen de even talrijke als diverse prestaties: cd-, radio- en televisieopnames, ontelbare militaire, taptoes en andere plechtigheden. Met haar typisch repertorium vervult deze formatie een belangrijke rol als Public Relations platform van Defensie

 De  Koninklijke Muziekkapel van de Marine blijft in het gegeven van de lichte muziek zijn nieuwe muzikale identiteit verder ontwikkelen. Het is een flexibel orkest dat in het kader van de militaire tradities de eigen culturele achtergrond, klasse, entertainment, show,… laat samensmelten tot een nieuw concept.

 Momenteel bestaat de ‘Koninklijke Muziekkapel van de Marine’ uit 38 professionele musici die door het wereldwijd ten dienste stellen van hun talenten

 De  Koninklijke  Muziekkapel  van de  Belgische  Marine, als  volwaardige  Belgische  ambassadeur  over de  wereldzeeën uit laat  varen.

  (vs_2019/1.1) 

Mission Statement

K Muz Mar, gekenmerkt door flexibiliteit en diversiteit, wil een vooraanstaande eenheid zijn ten dienste van Defensie en ook toonaangevend zijn voor een positieve perceptie van de Natie. Door het realiseren van uiterst professionele en kwaliteitsvolle muziekproducties verbonden aan ultieme waarden zoals de open korpsgeest van de Marine en de elegantie van het uniform, verwerven wij toegankelijkheid ter promotie van de doelstellingen van Defensie.